2 faste covid19-test steder i Hørsholm Kommune

#

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hørsholm Kommune er i fuld gang med at etablere faste COVID19-teststeder. Hurtig test stedet er etableret, men holder flyttedag til idrætsparken den 11. marts. PCR-test stedet på Selmersvej åbner 15. marts.

Fra den 15. marts har Hørsholm Kommune to faste COVID19-teststeder.

Hurtigtest – Stadionallé 11. Prøve tages i næsen. For børn over 12 år og voksne. Uden tidsbestilling:
Torsdag den 11. marts flytter hurtigtestcentret fra Selmersbo Aktivitetscenter til Idrætsparken, Stadionallé 11, da der er bedre mulighed for parkering i Idrætsparken.

Åbningstiden torsdag den 11. marts: kl. 12.00-20.00. Herefter har hurtigtestcentret i Idrætsparken åbent alle ugens dage kl. 8-20 (man-søn). Ingen tidsbestilling.

Hurtigtestcentret er åbent for alle; Hørsholm-borgere, udenbys borgere og kommunens medarbejdere. CPH Medical står for testningen og er hyret af Region Hovedstaden til at foretage dem. Hørsholm Kommune lægger lokaler til testcentret.

En hurtigtest (antigentest) tages som podning i næsen. Ved denne test type får du svar i løbet af ca. 15 minutter. Hurtigtestcentret anvender de korte pode pinde, som skal 2-4 cm op i næsen.

Børn mellem 12-15 år skal møde op med værge. Børn under 12 år kan ikke blive hurtigtestet, men skal have en PCR-test.

Hurtigtest – for børn over 12 år og voksne:
Idrætsparken
Stadionallé 11
Åbent man-søn: kl. 8-20
Ingen tidsbestilling

 PCR-test – Selmersvej 13. Prøves tages i halsen. For børn over 2 år og voksne. Med tidsbestilling:
Selmersbo Aktivitetscenter bruges fra den 15. marts til PCR-test. Husk at bestille tid via coronaprover.dk.

Testcentret kommer til at have åbnet mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 8.00-13.45 og tirsdag, torsdag og søndag, kl. 15.30-21.15. Tiderne kan ændre sig, så Hørsholm Kommune henviser til coronasmitte.dk og regionh.dk for åbningstiderne fremover.

Det er Region Hovedstaden, der står for testning og Hørsholm Kommune lægger lokaler til.

Forældre til børn under 2 år skal altid kontakte egen læge, hvis deres barn skal testes for Coronavirus.

PCR-test – for børn over 2 år og voksne
Selmersbo Aktivitetscenter
Selmersvej 13
Åbnet mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 8.00-13.45 og tirsdag, torsdag og søndag, kl. 15.30-21.15. Tiderne kan ændre sig, så tjek denne uges åbningstid på regionh.dk eller coronasmitte.dk samt Hørsholm Kommunes Facebookside.
Tidsbestilling via coronaprover.dk

Brug det test sted, der passer bedst ind i din hverdag
Hyppige test har afgørende betydning for hvor hurtigt Danmark kan åbne igen, og derfor skal det også være let og hurtigt for borgerne at lade sig teste. Det betyder også, at du kan bruge det test sted, der er mest bekvemt for dig i hverdagen, uanset om det er i din egen hjemkommune eller ej. Det kan f.eks. være et test sted tæt på din arbejdsplads.

Myndighederne opfordrer til at du lader dig teste mindst 1 gang ugentligt, hvis du går på arbejde – særligt hvis du ikke kan undgå kontakt med mange mennesker. Også selv om du ikke har symptomer eller i øvrigt har grund til at mistænke, at du skulle være smittet.

Peter

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk