God tur – god stil på cykelstien.

#

I Hørsholm Kommune er vi glade for alle cyklister! Men vi kan allerbedst lide dem, som har god stil og styr på motionscyklen.

Motionscykling er populært, og de smukke landskaber i Nordsjælland er et meget attraktivt område for cykeltræning. Den stigende motionscyklisme kræver tilvænning både for de mange cyklister og for de øvrige trafikanter på vejene. Derfor sætter Hørsholm Kommune sammen med Furesø -, Gentofte -, Fredensborg – og Helsingør Kommuner fokus på de hurtigt kørende cyklister.

I april kan du møde vejplakater med sloganet “God tur, God stil” på Strandvejen og landevejene i Nordsjælland. Pladsen på vejen kan være trang, og det stiller store krav, uanset om du er på to eller på fire hjul. Derfor er det god stil at tage hensyn til de andre trafikanter.

Jan Klit (C) – Foto: Peter Brandi©

Vi synes, det er god stil at køre ordentligt, og vil derfor gerne opfordre alle trafikanter til at vise hensyn til andre på vores fælles veje”, fortæller formand for Miljø- og Planlægningsudvalget Jan H. Klit. ”På en cykel kan man vise hensyn ved fx. at bruge ringeklokken på Strandvejen og til generelt at bruge cykelstierne. Som bilist kan man lade være med at køre alt for tæt på cyklisterne eller lade de modsatrettede bilister komme forbi cyklisten inden man selv overhaler, det koster ikke mange sekunder.

Peter

da_DKDansk