Røde Kors’ Arne Castello Jensen fylder 90 år

#

Af Jerry Ritz – Arne Castello Jensen – Foto: Jerry Ritz©

Frivillighed har ingen aldersgrænse – Arne startede da han var 75 som frivillig i Røde Kors Genbrugsteam – nu fylder han 90 og er stadig aktiv.

Tirsdag den 13. april fylder Arne Castello Jensen, Hørsholm 90 år.

Arne er født i København og voksede op på Fyn som søn af en enlig mor, uden søskende. Efter afslutningen af anden verdenskrig, da Arne var 16 år gammel, flyttede han med sin mor til Hørsholm, hvor der var arbejde til dem begge. Hun blev ansat på det hedengangne Hørsholm Hotel, og unge Arne startede med at arbejde som bydreng hos en lokal købmand.

Han blev gift i 1960 med Asta, som han kunne fejre diamantbryllup med i september 2020, det kunne dog ikke fejres stort pga. Corona epidemien.

Sammen fik de to døtre Pia og Emma. Derudover har han barnebarnet Nicolas og oldebarnet Ebbe.  Arne måtte tage afsked med sin Asta, som døde den 22. marts i år, efter de havde haft mere end 60 gode år sammen. 

Arne arbejdede som chauffør og var i mange år ansat som arbejdsmand på Vestforbrænding indtil han gik på efterløn.

Men Arne er ikke typen som sidder med hænderne i skødet, så han blev derefter frivillig ulønnet medarbejder på et værested på Nørrebro, hvor han havde mulighed for at gøre en indsats for socialt udsatte mennesker. Stedet blev lukket pga. af manglende økonomisk tilskud, hvilket ikke passede ham.

Så Arne valgte i en alder af 75 år at blive frivillig i Røde Kors Genbrug, hvor han nu i 15 år har arbejdet i kørselsteamet som chauffør og medhjælper. Arne er påskønnet af sine mange kollegaer i det frivillige team. Fysikken er ikke som da han startede, så de tunge opgaver overlader han nu til andre, men selv når han nu runder de 90 år ønsker han fortsat at give en hånd med som en del af service-teamet i Røde Kors Genbrug.

Som han siger: ”Det er vigtigt at have nået at står op til – og så længe jeg kan bidrage og gøre en forskel for folk i nød vil jeg gøre det”. En del af sin fritid bruger Arne på sin store interesse for veteranbiler, hvor han ofte kan ses kørende i lokalområdet i en ældre Renault 16.

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk