Kan Hørsholm rejse sig?

#

Af Mads Olesen – Foto: Markus Kluge© 

Hørsholm 79ers vandt de sidste tre af de fire perioder i lørdagens første DM-finale for kvinder, men det hjalp ikke meget, når holdet på et tidspunkt var bagud 34-4. Spørgsmålet er om holdet fra Nordsjælland kan rejse sig og udligne finaleserien mod BMS Herlev onsdag på hjemmebane?

Det, der taler for en udligning er, at Hørsholm hele sæsonen har fulgt dårlige kampe op med gode. Et gigantisk nederlag på 74-37 til BMS Herlev i slutningen af november blev fulgt op i næste kamp mod samme modstander med en klassepræstation, hvor kun en scoringspause i de sidste minutter betød en et-points sejr til BMS Herlev.

På samme måde blev en dårlig kamp mod Amager i ligaen fulgt op af en god præstation i pokalsemifinalen, og et 36 points nederlag til Aabyhøj blev en uge senere afløst af en fem points sejr. I semifinalerne blev et nederlag til Amager i kamp to, hvor Hørsholm var bagud 44-20 og aldrig var i nærheden af sejren, afløst af endnu en klassepræstation og en sejr på 65-81 i den afgørende kamp på udebane.

Hørsholm har altså masser af erfaring med at rejse sig efter svære kampe, hvilket anfører Gritt Ryder da også nævner

– Vi har fulgt dårlige kampe op med gode hele sæsonen, siger anføreren. Jeg tror vi lige skulle bruge halvanden periode på at vænne os til det højere tempo og niveau. Vi er enormt opsatte på at bevise at de første halvanden periode, ikke var sigende for hvilket hold vi er. Vi har snakket en del om at tro på hinanden og konceptet, og så ellers steppe op i eksekveringen. Jeg er sikker på der venter os en spændende kamp på onsdag, hvor jeg tror på at vi står som vindere ved slutfløjtet

Det, der taler imod en Hørsholmsejr, er at BMS Herlev gennem hele sæsonen både har haft krammet på Hørsholm og samtidig har vundet flest af de tætte kampe. Med sejren i finale et har BMS Herlev vundet fem af fem mulige opgør mod Hørsholm, med tre storsejre og to tætte kampe.

Ser man på BMS Herlevs tætte kampe, der er afgjort indenfor fem point, har finalefavoritterne spillet syv og kun tabt en enkelt, helt tilbage i december mod Amager.

Kampen afvikles onsdag 14. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen og livetransmitteres på Dameligaens, basketballforbundets og klubbernes Facebooksider, samt på ligaens YouTubekanal.

Kampinfo:
Dameligaen Finale #2
Hørsholm 79ers vs. BMS Herlev Wolfpack
Onsdag 14. april 18:30
Hørsholmhallen

da_DKDansk