Bestilling af fysisk vaccinationspas

#

Pressefoto

Hørsholm Kommune oplyser, at Sundhedsministeriet har startet en ny telefonservice den 15. april.

Her kan færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Det forudsætter naturligvis, at borgeren har færdiggjort et vaccinationsforløb.

Konkret skal man ringe til supporten på telefonnr. 44 22 77 74 og oplyse sit CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og man vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

Telefonservicen skal ses som supplement til løsningen, hvor vaccinationspasset sendes automatisk til færdigvaccinerende borgere, der er fritaget fra digital post. For eksempel giver telefonservicen mulighed for, at disse borgere kan bestille et nyt vaccinationspas, hvis det første mistes.

Den nye telefonbestillingsløsning er ikke forbeholdt ikke-digitale borgere, men giver mulighed for, at alle færdigvaccinerede kan få tilsendt et fysisk vaccinationspas, hvis de ønsker det.

Myndighederne opfordrer dog fortsat til, at så mange som muligt bruger de digitale løsninger eller printer selv via sundhed.dk.

Har du spørgsmål til coronapasset kan du få mere information via den myndighedsfælles coronahotline på telefon 70 20 02 33.

Peter

da_DKDansk