Medaljeoverrækkelse eller fortsat serie?

#

Af Mads Olesen – Foto: Markus Kluge©

Onsdag aften kan BMS Herlev stå med guldmedaljerne om halsen, hvis det bliver til endnu en sejr over Hørsholm 79ers i den tredje finale i Dameligaen i basketball. Omvendt kan Hørsholm med en sejr sende finaleserien tilbage til Hørsholmhallen til en fjerde kamp.

BMS Herlev har vundet de første to kampe med 13 og 22 point og kan altså gøre arbejdet færdig onsdag aften på hjemmebane i UCC Hallen.

Skal Hørsholm have en chance for at vende det truende nederlag til guld, er der især én statistik, der skal ændres: Straffekastene.

Over finaleseriens første to kampe har BMS Herlev skudt 23 skud mere fra straffelinjen end Hørsholm og især i kamp to i Hørsholm var forskellen overvældende med 29 straffekast til BMS Herlev og kun 9 til hjemmeholdet. Hørsholm begik 25 fejl mod BMS Herlevs 10 i den kamp.

Det er en tendens, som har været synlig også i grundspillet, hvor BMS Herlev i kraft af holdets hurtighed har begået få fejl, men har fået mange begået mod sig, og derved i gennemsnit har skudt otte skud fra linjen flere end modstanderne.

Det ændrer imidlertid ikke på det faktum, at Hørsholm ser ud til at være nødt til at finde en måde at gøre straffekaststatistikken mere lige på, hvis finaleserien skal ud i flere kampe. Det var en kode, som Hørsholm netop fik knækket i semifinaleserien mod BK Amager, hvor Hørsholm i de to sejre skød 40 straffekast mod Amagers 19.

Kampen afvikles onsdag 18:30 i UCC Hallen. Der er live optaktsshow fra 17:50 på klubbernes, samt Dameligaens og forbundets Facebook, samt Dameligaens YouTubekanal.

da_DKDansk