Hørsholms ”Flygtninge-Mama” Maja Bilde blev tildelt Hendes Majestæt Dronningens Emblem

#

Af Jerry Ritz – Formanden fr Røde Kors Hørsholm Jørgen Jørgensen sætter Hendes Majestæt Dronningens Emblem på aktivitetsleder Maja Bildes revers – Foto: Kim Meldgaard©

Kongelig hæder 
Aktivitetsleder for Røde Kors integrationsaktiviteter og julehjælp i Hørsholm, Maja Bilde, blev på Dronningens fødselsdag, fredag den 16. april 2021 tildelt Hendes Majestæt Dronningens Emblem for en ekstraordinær indsats i Røde Kors. Maja har siden 2000 været tilknyttet Røde Kors integrationsteam, de seneste 15 år som aktivitetsleder. Den kongelige hæder tildeles af Røde Kors Hovedbestyrelse, efter indstilling fra bestyrelsen for lokalafdelingen. 

Frivillig aktivitetsleder Maja Bilde blev overrasket da hun kom ind ad døren og troede at hun skulle til møde om genåbning (Foto: Kim Meldgaard)

Maja blev overrasket – troede hun skulle til møde om genåbning
80-årige Maja troede at hun i fredags skulle til møde om genåbning med repræsentanter fra bestyrelsen, men da hun trådte ind af døren i Røde Kors’ flagpyntede kursus- og mødelokale, blev hun modtaget af en lille delegation med blomster og champagne. Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors i Hørsholm sagde: ”Normalt laver vi ikke spas med hinanden, i dag er en undtagelse, vi har lokket dig hertil og du troede vi skulle mødes om genåbning, men du er hædersgæsten – vi skal fejre at du er bliver tildelt Hendes Majestæt Dronningens Emblem for din ekstraordinære indsat for Røde Kors i mere end 20 år”.

Maja Bilde fik overrakt diplom, emblem og blomster på Dronningens fødselsdag, da hun blev hædret med Hendes Majestæt Dronningens Emblem (Foto: Kim Meldgaard) 

Hørsholms ”Flygtninge Mama” sørger for at de nye borgere føler sig velkomne
Herefter gav han ordet til Jerry Ritz, som er bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig, som sagde: ”Kære Maja, det er ikke som bestyrelsesmedlem eller som din kontaktperson til bestyrelsen, at jeg vil sige dig tak. Det er som repræsentant for de mange frivillige i dit team der er engageret med integration af de nye borgere. Jeg har på tætteste hold lærte dig kende, siden jeg i 2014 har været en del af dit team. Uden din uselviske indsats og helt særlige personlige engagement, var det ikke lykkedes at skabe rammerne for så fin en menneskelig indsats, så de nye borgere har følt sig velkomne i Hørsholm, trods kulturelle forskelle” og hanfortsatte: ”Du har det til fælles med Hendes Majestæt, hvis emblem hovedbestyrelsen for Røde Kors har tildelt dig – at I begge er født – kort tid efter at Danmark blev besat i 1940 – det er Margrethes 81 års fødselsdag i dag og det er din fødselsdag om præcis 40 dage.  Du bliver på kærlig vis – kaldt ”Hørsholms Flygtninge Mama” – en rigtig fin betegnelse, for du tager dig af de nye borgere, som det var din egen familie”.

Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlige i Røde Kors holdt tale for Maja Bilde og fastslog “Uden Majas uselviske indsats var det ikke lykkedes at skabe rammerne for så fin en menneskelig indsats med integration i Hørsholm” (Foto: Kim Meldgaard)  

Majas hjerte banker for de uskyldige børn
Herefter henviste Jerry til Majas Facebook profil – hvor opslagene er en blanding af alvorlige og humoristiske. Han sagde: ”Du deler Politikens opslag: ”Børnene i Syrien skal hjem nu” – med bl.a. Anders Ladekarls udtalelser om de danske børn i flygtningelejre i Syrien. For som altid banker dit hjerte for de uskyldige børn, som er havnet et sted de ikke har haft indflydelse på. Du har en dejlig humoristisk tilgang til livet – det kan man også se på din Facebook profil – med opslag som dette: ”Klage – jeg har købt en plade chokolade med holdbarhed til oktober 2022 – Det bare løgn! Den holdt ikke engang 10 minutter” …. 

Formand Jørgen Jørgensen satte emblemet på Majas revers og sluttede med at fastslå: ”Det en stor dag for Røde Kors Hørsholm at kunne hædre Maja Bilde, som virkelig har fortjent anerkendelse for sin ekstraordinære indsats”.

Hendes Majestæt Dronningens Emblem  
da_DKDansk