Alvorligt lokalt smitteudbrud i Hørsholm Kommune

#

Smitten er stigende i Hørsholm Kommune. Det betyder, at vi et tæt på at skulle lukke ned for butikker, centre, skoler, fritidsaktiviteter mv. Derfor lad dig teste. Husk at holde afstand. Husk god håndhygiejne. Er du smittet? Gå i isolation.

Situationen er alvorlig!
Bliv testet. Gerne PCR-test, da denne test er mest sikker. Enten i Hørsholm eller et andet sted. Så mange Hørsholm-borgere som muligt, uanset køn, alder, bopæl mv. skal testes.

Husk at holde afstand.

Husk god håndhygiejne.

Er du smittet? Gå i isolation.

Smittetal pr. 5. maj for Hørsholm Kommune:

Incidens: 205 (smittede pr. 100.000) svarende til en incidens på 180, når der er korrigeret for det høje antal tests i Hørsholm. 51 smittede.

Lad dig teste
En del af smitten sker lige nu blandt unge. Borgmester Morten Slotved har en meget klar opfordring til borgerne: ”Vi har oplevet en voldsom stigning i antal smittede i løbet af den sidste uge. Situationen er alvorlig, og den kræver handling fra os alle sammen, så vi undgår at skulle lukke ned igen. Derfor er det vigtigt, at vi lader os teste nu, så vi kan få brudt smittekæderne og stoppe smitten.”

Hørsholm Kommune opfordrer desuden til, at man i dagligdagen fortsat respekterer og overholder de generelle råd om afstand, håndhygiejne og har opmærksomhed på, hvem og hvor mange man mødes.

Pop-up testcenter på Rungsted Gymnasium
Der etableres et midlertidigt testcenter, uden tidsbestilling, på Rungsted Gymnasium, Stadionalle 14, 2960 Rungsted Kyst:
Lørdag d. 8. maj kl. 8:15-13:30
Søndag d. 9. maj kl. 15:45-21:00.

Det midlertidige testcenter benytter PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. Det er ikke muligt at bestille tid, man dukker bare op.

Foruden de faste testcentre i Hørsholm Kommune i Fritidshuset og det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum, er der 14 andre testcentre i Region Hovedstaden, som alle kan benytte. Find dem her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre.

Fakta om automatisk nedlukning
Bestemmelsen om automatisk nedlukning træder i kraft, når det testkorrigerede incidenstal overstiger 250, hvorefter kommunen påbydes at lukke blandt andet grundskoler, SFO samt kultur og fritidsliv i hele kommunen. Kravet om nedlukning omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud. Nedlukningen vil vare mindst syv dage.

Fakta om selvisolation
Hvis du er smittet med ny coronavirus eller er i risiko for at være smittet, skal du gå i selvisolation. Det betyder også, at du skal holde afstand til de personer, du bor sammen med.

  • Bliv hjemme og lade være med at mødes med personer, som du ikke bor sammen med.
  • Undgå tæt kontakt med personer, du bor sammen med.
  • Vær særligt opmærksom på god hygiejne og rengøring.

Læs mere om selv isolation på dette link:
https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Selvisolation-og-isolationsophold

Fakta om testkorrigeret incidens
Det testkorrigerede incidenstal er Statens Serum Instituts nye måde at opgøre incidenstallet for en hel kommune. Tallet angiver antallet af smittede borgere i de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere, hvor der er taget højde for antallet af PCR-testede borgere. Det betyder at incidenstallet tager højde for, hvor mange der lader sig teste i alt.

da_DKDansk