Afsløring af ”Forskeren” af Kristian von Hornsleth

#

Af Peter Brandi – Fra venstre Kristian von Hornsleth, Eske Willerslev, Morten Slotved – Foto: Peter Brandi©

I går den 19. maj blev den meget omtalte statue ”Forskeren” afsløret af Borgmester Morten Slotved.

Højtideligheden blev 22 minutter forsinket, fordi modellen til statuen Eske Willerslev, var længere om at cykle til Hørsholm end han havde forventet. Men frem kom han og han blev mødt af klapsalver, da han kom strygende ind til højtideligheden.

Morten Slotved holdt en tale inden afsløringen, i den gav han blandt andet udtryk for følgende:
”I Hørsholm vil vi gerne det gode liv, det inspirerende live – vi vil gerne frem, det er det jeg ser statuen udtrykker. Beskeden om idealer som man ser op til, finder genklang i Hørsholm Kommune. Vi er en kommune, hvor mange unge excellerer i det, det de sætter sig for.

Det ser vi både i vores skoler, som klarer sig fremragende på landsplan, og i vores idrætspark, som danner rammen for talentudvikling. Derfor er placeringen mellem Vallerød Skole, Rungsted Gymnasium og overfor Hørsholm Idrætspark det helt rigtige sted at anbringe netop denne skulptur.”

Kristian von Hornsleth – Foto: Peter Brandi©

Efter afsløringen af den ca. 4 meter høje skulptur, holdt kunstneren Kristian von Hornsleth og modellen til skulpturen DNA forskeren Eske Willerslev både fælles og individuelle taler. Talerne var ganske uformelle, men et af temaerne var, at det er klogt at lære, for så bliver det nemmere at være.

Begge opfordrede såvel unge som gamle at gøre sig klogere ved at lære mere. Ikke kun skoleting, men også det at få mere viden om det man ønsker at beskæftige sig med.

Kunstneren Kristian von Hornsleth
Kristian von Hornsleth er samtidskunstner, han begrænser sig ikke til de traditionelle skulpturer, men arbejder på tværes af medier og genrer.

Modellen
Eske Willerslev er DNA forsker og professor ved Københavns Universitet. Han betragtes som en af vores tids største forskere. Hans forskning fokuserer på fortiden, hvor han med nyere teknologier afdækker verdens forhistorie et genom ad gangen.

Statuen
”Forskeren” er en bronzeafstøbning af monumental karakter med dimensionerne 2,6 m. i højden 1,05 m. bredden og 2,42 m. dyb, der er brugt ca. 1.500 kg. bronze til støbningen.
Statuen repræsenterer en mandlig figur, gående med hænderne udstrakt fremad. Figurens profil er forlænget bagud med horisontale linjer.

da_DKDansk