Nu kan du overvære Kommunalbestyrelsens møder hjemmefra eller på rådhuset

#

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Den 31. maj kan kommunalbestyrelsen igen samles i samme lokale og kommunalbestyrelsesmødet afholdes derfor som et fysisk møde. Mødet kan som noget nyt både overværes af borgerne på rådhuset eller live på nettet samt på Facebook.

Kommunalbestyrelsens månedlige møder er offentlige og alle har mulighed for at overvære dem.

Før Corona foregik Kommunalbestyrelsens møde altid Hørsholm Rådhus, men da Coronaen kom, rykkede møderne over i cyberspace og blev virtuelle – og nu hvor Danmark endnu engang åbner, samles Kommunalbestyrelsen igen fra den 31. maj. For første gang i Hørsholms historie er der mulighed for at overvære kommunalbestyrelsesmødet på rådhuset eller live på nettet eller Facebook. Og sådan vil det også være fremover.

Borgmester Morten Slotved (C) – Foto: Peter Brandi©

”Jeg er glad for, at Hørsholms borgere får flere muligheder for at følge det politiske arbejde let og fleksibelt. Det er den helt rigtige udvikling og vi får hele pakken nu. Både den gode dynamik i at kunne samles og fleksibiliteten for borgerne i at kunne vælge det virtuelle,” siger borgmester Morten Slotved. ”Planen om at live streame møderne var så småt i støbeskeen før Coronaen ramte, men jeg tror, at mange er blevet mere fortrolige med internettet og dets mange muligheder det seneste års tid. Faktisk så fortrolige, at det er en forventning, at de virtuelle løsninger er tilgængelige. Den forventning vil vi selvfølgelig gerne imødekomme i Hørsholm Kommunalbestyrelse.”

Af hensyn til Coronarestriktioner vil der dog den 31. maj være en begrænsning på 10 tilhørere. Dørene åbnes klokken 17.25 og sæderne fyldes op efter først til mølle-princippet. Hørsholm Kommune forventer dog ikke at skulle afvise nogle interesserede borgere, idet tilhørerantallet sjældent overstiger max-begrænsningen.

Selve mødet foregår i rådhusets kantine på Slotsmarken og der vil være skilte fra hovedindgangen, der viser vej.

Mødet vil også blive live-streamet på kommunens facebookside (@horsholmkommune) og via https://horsholm.kommune-tv.dk/. På Facebook vil der være mulighed for at debattere og kommentere mødet.

Samlet igen
I marts – juni 2020 forgik kommunalbestyrelsesmødet virtuelt, hvor medlemmerne sad hver sig. I august 2020 mødtes politikerne på rådhuset og fra september 2020 bevirkede Coronasituationen, at Kommunalbestyrelsen igen afviklede kommunalbestyrelsesmøderne virtuelt hver for sig. Fra den 31. maj 2021 afvikles møderne igen fysisk på Hørsholm Rådhus, Slotsmarken 13.

da_DKDansk