Flere børnefamilier vælger Hørsholm

#

Foto: Peter Brandi©

Småbørnsfamilier flytter i stigende grad til Hørsholm. Den seneste befolkningsprognose siger, at der vil være 277 flere 0-6-årige børn i Hørsholm i 2026 end i år. Det skaber begejstring hos Hørsholm Kommunalbestyrelse fordi øget tilflytning er positivt for byen.

Den seneste befolkningsprognose for Hørsholm Kommune forventer en stigning i antallet af 0-6-årige børn fra 1641 børn 1. januar 2021 til 1918 børn 1. januar 2026, altså en stigning på 277 børn.

Borgmester Morten Slotved siger:
“Det er en meget positiv udvikling, vi ser i øjeblikket. Vi har de seneste år haft fokus på netop at få flere børnefamilier til kommunen, som vi jo mener er det bedste sted at vokse op nord for København.”

Den øgede tilflytning skyldes ikke mindst, at Hørsholm Kommune planlægger, at 200 nye boliger kommer til hvert år i 2023, 2024 og 2025, bl.a. når PH Park står klar og det kommende byggeri ved Kokkedal Station. Boligbyggerier forventes at blive beboet af både nuværende Hørsholm-borgere og af tilflyttere.

”I Hørsholm Kommunalbestyrelse ser vi frem til at byde børnene og deres forældre velkommen,” siger borgmester Morten Slotved. ”Øget tilflytning er godt for handelslivet, foreningslivet og byens puls i det hele taget.”

Stigningen har været i gang siden 2018. Hvor det totale antal børn på 0 år har været faldende hvert år fra 2013 til 2018, er det imidlertid steget fra 2018 til 2021. Generelt er der tilflytning af små børn til Hørsholm Kommune, og det vil der også være i prognoseperioden.

Det handler om hverdagen
En af de familier, der allerede har valgt Hørsholm Kommune, er Jennifer og Kim Nielsen. De ønskede trygge omgivelser, græs under fødderne og en god hverdag for deres datter Alicia.

”Vi besluttede at flytte til Hørsholm, fordi vi savnede naturen og gerne ville være tæt på skov og strand. Vi boede på Teglholmen i København, men ville gerne ud et sted, hvor vi kunne mærke græsset under fødderne.

Min mand er vokset op her, og han har mange gode minder herfra. Samtidig ønskede vi at give vores datter mere frisk luft i hverdagen og mulighed for at lege i en have. Derfor var det oplagt at kigge i retning af Hørsholm, ”siger Jennifer W. Nielsen. ”Her har vi fået det hele, og Alicia er kommet på en god skole, hvor hun trives med mange nye venner. I det hele taget er mulighederne rigtig gode.”

Strategisk satsning
Hørsholm Kommune arbejder aktivt for sikre et godt generationsskifte i byen, fordi andelen af ældre borgere i Hørsholm er blandt den højeste i Danmark. Ifølge prognoserne vil 3 ud af 10 borgere være 65+år i 2032. Og for Hørsholm Kommune er vækst i indbyggertallet og tiltrækning af flere børnefamilier en forudsætning for at have økonomi til at servicere alle befolkningsgrupper også i 2032.

Borgmester Morten Slotved (C) -Foto: Peter Brandi©

”Vi er glade for vores ældre i Hørsholm. Byens seniorer har gjort byen til det den er i dag, og de bidrager til at skabe værdifulde fællesskaber og et udbytterigt samvær mellem børn og ældre,” siger Morten Slotved. ”I Hørsholm er det sådan, at når man først er flyttet til byen, bliver man som regel også boende. Derfor er det helt naturligt, at vi står over for et generationsskifte, som vi blandt andet vil sikre ved at være en rigtig god by for børnefamilier.”

Høje ambitioner for 0-18-årige
Ønsket om at være en god by for børnene kommer bland andet til udtryk i kommunens vision for alle 0-18- årrige, hvor man arbejder for, at alle børn og unge skal kunne udfolde sig fagligt, personligt og socialt i trygge fællesskaber, både når man er i daginstitution og i skole og når man har fri.

Og Hørsholm Kommune er da også mere end godt på vej idet kommunen ligger stabilt i top10 over landets bedste skoler. Derudover præsterer Hørsholm resultater i top når det gælder børnene trivsel i skolen. På fritidsfronten er der også noget for enhver smag til byens børn og unge med over 70 idræts- og kulturforeninger i byen.

På hjemmesiden flyttil.horsholm.dk kan du læse mere om, hvorfor Hørsholm er en attraktiv by for børnefamilier.

Peter

da_DKDansk