Ny bydel ved Kokkedal Station en realitet

#

Af Peter Brandi – På billedet ses direktør og partner i Sophienberg Gruppen Niels Krag, borgmester Morten Slotved og administrerende direktør og partner i Sophienberg Gruppen Lars Bigom – Pressefoto

Den 1. juli 2021 offentliggjorde Hørsholm Kommune, at Sophienberg Gruppen A/S havde vundet konkurrencen om etableringen af en ny bydel ved Kokkedal Station. I dag den 4. november blev endnu en milepæl nået, da parterne underskrev købsaftalen.

Underskrivelsen af købsaftalen betyder, at Hørsholm Kommune har solgt sine arealer ved Kokkedal Station til Sophienberg Gruppen, og realiseringen af en ny grøn og bæredygtig bydel med fokus på tryghed i området kan for alvor begynde.

”Det er en glædelig dag for Hørsholm Kommune og for byens udvikling,” siger borgmester Morten Slotved.

Det har fra starten været målet at skabe en attraktiv bydel med fokus på biodiversitet og tryghed for både borgere og pendlere i bydelen.

Kommunalbestyrelsen formulerede tilbage i 2019 en fremtidsvision for Kokkedal Station, der blandt andet lød: ”Med udviklingen af Kokkedal Station bliver hverdagen lidt lettere. Parker cyklen, bilen, stå af bussen eller toget og kom hurtigt videre. Her er bæredygtige boliger i trygge og venlige rammer med masser af lys og luft og fokus på det gode liv.”

Administrerende direktør og partner i Sophienberg Gruppen Lars Bigom, borgmester Morten Slotved, direktør og partner i Sophienberg Gruppen Niels Krag og formand for kommunens Miljø- og Planlægningsudvalg og Tryghedsudvalg Jan H. Klit.Pressefoto

”De høje ambitioner bliver nu indfriet, og om nogle år vil både børnefamilierne, singler, unge og seniorægteparrene flytte ind i gode boliger i en ny og tryg bydel,” siger Morten Slotved. ”Det er byudvikling, der rækker mange år ud i fremtiden, og som kommer alle kommunens borgere til gode. ”

Jan H. Klit, formand for kommunens Miljø- og Planlægningsudvalg og Tryghedsudvalg udtaler: ”Vi har gjort en stor indsats for at øge trygheden i stationsområdet med bl.a. videoovervågning, forbedret belysning og beskæring af beplantning, men vores seneste tryghedsmåling viser, at symptombehandling ikke er nok, så det er en glæde, at vi nu kan skabe en indbydende bydel, hvor tryghed har været i fokus under hele udviklingen”.

Udviklingsproces med åbne dialoger
I forbindelse med udviklingsprocessen planlægger Sophienberg Gruppen i samarbejde med Hørsholm Kommune den videre proces i dialog med områdets naboer og byens øvrige borgere og brugere. Hørsholm Kommune forventer, at dialogen med borgere og naboer går i gang i løbet af efteråret-vinteren 2021-22.
Følg med i projektet på Kokkedal stationsområde (horsholm.dk)

Fakta
Det 26.000 m2 store område bebygges med forskellige funktioner: Boliger til forskellige livsperioder – fra boliger til unge under uddannelse, børnefamilieboliger, ældreegnede boliger og et friplejehjem.

Desuden bygges et P-hus, hvor der er 350 pladser til stationens pendlere. Der kommer desuden en dagligvarebutik og en række andre servicefunktioner.

De første boliger, herunder friplejehjemmet, og P-huset er planlagt til at blive ibrugtaget i sommeren 2025.


da_DKDansk