Livestreaming fra AAU: Vores cellers saltbalance

#

Af Peter Brandi – Foto: ofn.au.dk©

Biblioteket inviterer d. 23. november kl. 19-21 indenfor i Lilletrommen til endnu en af deres populære Livestreaminger fra Aarhus universitet. Denne gang med Lektor i molekylærbiologi Hanne Poulsen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik – Neurobiologi, Aarhus Universitet.

Langt de fleste danskere spiser rigeligt salt hver dag. Det er let at skaffe, og det får vores mad til at smage meget bedre.

Når mennesker og andre dyr er så glade for salt, skyldes det at vores kroppe og celler er helt afhængige af det. Det almindelige køkkenbordssalt består af natrium- og klorid-ioner, og når vi spiser salt, sorterer vores celler meget omhyggeligt ionerne. Vores celler kan nemlig udnytte ubalancen i de elektrisk ladede ioner til mange forskellige opgaver – ligesom den elektriske strøm i din stikkontakt kan bruges til at drive både køleskabet og computeren.

Kom og hør mere om cellernes saltbalance, og om hvad der sker med kroppen, når der er ubalance.

Læs mere om arrangementet på bibliotekets hjemmeside. Det er også her du kan hente gratisbilletter.

da_DKDansk