Åbent hus i Arboretet

#

Af Peter Brandi – Foto: Arboretet©

Lørdag d. 7. maj fra kl. 10-15 åbner Arboretet dørene for både børn og voksne. Der vil være rundvisninger i Arboretet og Terapihaven Nacadia, historieoplæsning, kreativt værksted, spil omhandlende giftige planter samt posteløb for hele familien.

Arboretet vil gerne invitere til at gå på opdagelse i samlingen af træer og buske og blive klogere på, hvad der egentlig foregår i Arboretets samling. Du kan opleve Arboretet ved at gå på opdagelse selv eller ved at deltage i en eller flere af aktiviteterne.
Hele dagen er gratis og kræver ikke tilmelding.

PROGRAM
Åbent Hus i Terapihaven Nacadia
Forskere fra Københavns Universitet viser rundt i Terapihaven og fortæller om naturbaseret terapi, sundhedsfremmende natur og de kriterier en terapihave skal opfylde, for at opnå en positiv indvirkning på helbredet.

Rundvisninger kl. 10.15, 11.15 og 12.15. Varighed ca. 45 min.

Mødested ved Terapihavens indgang, ca. 400 meter fra parkeringspladsen.

Rundvisninger i Arboretet
Forskere fra Københavns Universitetet viser rundt i Arboretet og fortæller om den store samling og forskningen der bliver udført her.

Rundvisninger kl. 9.00, 11.00 og 13.00. Varighed ca. 1 og 15 min.

Mødested ca. 100 meter indenfor porten.

Oplæsning og krea med temaet eventyr og trolde
Hørsholm bibliotek laver oplæsning af spændende historier om eventyr og trolde. Kom og hør med og lav efterfølgende din egen trold af naturmaterialer.

Oplæsning kl. 11, 13 og 14. Frokostpause mellem kl. 12 og 13. Oplæsningen varer ca. 15 min. Herefter kan man være kreativ ved bordene.  


Kreativt værksted med tryllestave
Hørsholm Bibliotek afholder kreativt værksted hvor du har mulighed for at lave hyldeperler samt din helt egen tryllestav med effekter fra Arboretet. Herudover kan du se og møde vores udstoppede dyr (mange af hvilke der findes i arboretet) samt læse spændende bøger om dyrene.

Værkstedet afholdes i skolestuen/publikumshuset ved indgangen.

Værkstedet holder åbent fra kl. 10-12 og fra 13-15.

Spil om giftige planter
Cirkus Naturligvis har spillet ”Grøn Gift” med. Et spil om giftige planter, hvor man dyster på giftighed, højde, alder og frøspredning. Du kan her finde ud af om tobak i virkeligheden er mere giftig end bjørneklo samt lære tolv forskellige plantefamilier og deres egenskaber at kende.

Åbent fra kl. 10-12 og 12.30-15.

Posteløb i Arboretet
Børn og voksne i alle aldre kan deltage i vores posteløb, hvor man skal bruge sanserne og sin kreativitet til at løse opgaver og blive lidt klogere på naturen i børnehøjde. Vi udleverer et kort med opgaver ved indgangen, løs så mange opgaver I kan.

Fra kl. 10.00 – 15.00.

Start og slut ved publikumshuset ved porten.

Tag madpakke og tæppe med og nyd frokosten i det grønne.

Om Arboretet:
Arboretet er en samling af træer og buske, der blev etableret i forbindelse med undervisning i botanik og planteanvendelse.

Arboretet i Hørsholm blev etableret i 1936 som en udvidelse af Forstbotanisk Have i Charlottenlund med det formål at understøtte undervisningen i skovbrugs- og havebrugsbotanik.
Arboretet bruges stadig i forbindelse med undervisning i botanik- og planteanvendelse på Københavns Universitet. Den unikke samling af træer og buske benyttes også til forskellige nationale og internationale forskningsprojekter.

Samlingen er med sine ca. 1.600 arter den største samling af træer og buske i Danmark, og besøges hvert år af et stort antal gæster med interessere for træer og buske.

da_DKDansk