Tyvene skal ud af vores kommune!

#

Af Jan H. Klit (C), formand for Tryghedsreferencegruppen – Foto: Peter Brandi©

Desværre har Hørsholm den højeste indbrudsrate i Danmark!
Vi må gøre noget – hurtigt og konkret!

-Bo Trygt samarbejdet er en solid platform – ”Vi kan mere sammen, end hver for sig”. Andre kommuner har rigtig gode erfaringer og resultater på området.

-Tryghedsreferencegruppen – Kommunalbestyrelsen har nedsat gruppen for at sætte ekstra stærkt fokus på området. Ann Lindhardt (V), Thorkild Gruelund (SK), Bent Fabricius (K) vil sammen med mig som formand sætte en række initiativer i gang, og fortsætte med mange af de ting vi har arbejdet med i det ”gamle” tryghedsudvalg. Der er heldigvis fortsat ringe mange greb vi kan benytte os af.

-Vi vil fortsat engagere borgerne gennem tryghedsvandringer. Det betyder, at vi – myndighed og politi – vil besøge udvalgte områder, hvor vi sammen drøfte de ting, som kan bedre sikkerhed og tryghed på stedet.

-Åbne borgermøder, hvor vi sammen drøfter udfordringer og muligheder.

-Mobile politistationer, hvor politi og andre helt lokalt stiller sig til rådighed for beboerne og – efter erfaring – får en rigtig god dialog, som giver gensidig inspiration til at øge sikkerheden.

-Kommunens medarbejdere, som arbejder i marken – det kan være materielgårdens medarbejdere og hjemmeplejen, tilsyn eller andet – har et godt øje for, hvor problemerne er eller kan opstå. Dem vil vi inddrage som ”beskyttende øjne” i det præventive arbejde.

-Via presse og kommunikation vil vi informere om de seneste landvindinger.

-Det lokale erhvervsliv skal med. Låsesmede, de der bygger vores huse og byggemarkeder kan givet fortælle os meget om, hvor problemerne er, og hvad borgerne efterspørger og let kan gøre.

-Nabohjælp og nabovenner ved vi nedsætter risikoen for at få indbrud ganske betragteligt. Så vi skal have endnu flere med. Vi oplever heldigvis, at mange fortsat tilmelder sig og engagere sig, hvilket er rigtig godt.

Vi fik ikke, som ellers stærkt ønsket, af Christiansborg mulighed for at afprøve lokale vagtværn, så det må vi vente på.

MEN sammen kan vi alligevel en masse.

da_DKDansk