Spis sammen

#

Så spises der igen sammen i Hørsholm, torsdag den 9. november kl. 18 i Hørsholm Sognegård.

Af Peter Brandi – Arkivfoto: Peter Brandi©

Alverdens undersøgelser viser desværre, at alt for mange både unge og gamle er ensomme og ikke aner, hvad de skal gøre ved det. En rigtig god måde at komme i kontakt med andre mennesker er at mødes over et måltid. Folkebevægelsen mod ensomhed har nu i en årrække opfordret til arrangement af fællesspisninger over hele landet under mottoet Danmark Spiser Sammen.

Fællesspisningerne udmøntes på mange forskellige måder. Som brunch, som frokost, som bålmad eller som en fælles middag. Det er sidstnævnte, der er tradition for i Hørsholm, og igen i år er en gruppe frivillige gået sammen om at arrangere en fælles middag i Hørsholm Sognegård med støtte fra Kommunens såkaldte §18 pulje.

Tina Holkmann GerlingFrivilligcentrets leder

De frivillige lægger hovederne grundigt i blød for at kunne servere et måltid, som alle aldersgrupper vil kunne lide. Mange af dem har været med til at arrangere middagen hvert år og glæder sig til at være med igen i år. ”Det er en fornøjelse at se, hvor hurtigt snakken kommer i gang ved bordene. Ingen får lov til at sidde genert og gemme sig. Det, at vi synger nogle sange sammen, giver også et godt fællesskab. Vi vil igen i år have en lækker 3-retters menu klar til gæsterne og dejlig levende baggrundsmusik ved trio PGV”, siger Tina Holkmann Gerling.

Udover mad, vin, musik og fællessang vil Frivilligcentrets leder, Tina Holkmann Gerling, give et oplæg om Frivillige Fællesskaber, hvilket måske også kan være med til at sætte snakken i gang ved bordene. Hvem ved, måske hører nogen ligefrem om et fællesskab, de kunne tænke sig a være med i, og går hjem og gør noget ved det.

Vi opfordrer alle – unge som gamle – til at være med. Billetter kan købes for en hundredlap på www.frivillighorsholm.dk

da_DKDansk