Hørsholmborger med til at vinde sølv i Padel

#

Foto: Maria Rasmussen – Pressefoto

Maria Rasmussen bor i Hørsholm hun er mor til tre børn på 2, 4, og 5 år. Ved siden af sit arbejde ved politiet, spiller hun Padel, hvor hun på meget kort tid har spillet sig på damelandsholdet.

I forrige uge var både dame og herrelandsholdet sendt til FEPA´s EM i Portugal af Dansk Padel Forbund, hvor de vendte hjem fra med et historisk resultat i bagagen.

Der var både pokaler og medaljer med hjem fra EM i den portugisiske hovedstad – Lissabon. Aldrig tidligere har Danmark været repræsenteret helt fremme på finaledagen.

Kvinderne lagde hårdt ud i puljen med en kamp mod storfavoritterne fra Portugal, der havde verdens nr. 4 med i truppen. Et forventeligt nederlag gav pres i sidste puljekamp mod Moldova, der dog helt tydeligt ikke havde samme erfaringsgrundlag og niveau som det danske hold. Kvinderne kom videre som nr. 2 fra puljen, det betød at de skulle møde puljevinderen Finland i kvartfinalen. Det endte med dansk sejr på 2-1 efter en fremragende holdpræstation. Billetten til semifinalen var booket, til hvad der skulle vise sig at være et dramatisk opgør mod Baskerlandet.

Tre ultra-tætte opgør og et comeback i anden kamp (som Maria var en del af) og en spansk skade i kamp 3 gjorde at Danmark gik i finalen med 2-1 – et resultat som ingen havde set komme. Naturligvis en ærgerlig baggrund, men de danske kvinder havde hele landskampen igennem bidt sig fast og præsterede på øverste niveau.

Finalen blev et flot eksempel på kvindernes sportslige udvikling – tro på egne evner og stort fighterhjerte. Første kamp blev trukket helt til vejs ende og kun marginaler skilte danskerne fra at åbne med en choksejr. Verdens nr. 4 Sofia Araujo dominerede kamp to, der desværre ikke kunne gøres lige så spændende. Portugal snupper EM-guldet, mens Baskerlandet tog sig af bronze.

Herrerne kvalificerede sig til kvartfinalen via sejre over Slovenien og Finland i den indledende pulje. Især Finland er en af de padel-nationer, som vi normalt måler os med. En tæt holdkamp endte med dansk 2-1 sejr og en fin pejling på, at herrerne var mødt op for at konkurrere. Puljesejren betød, at herrerne gik ind til kvartfinalen mod Ungarn som favoritter – og den favoritrolle blev fulgt op med en stensikker 3-0 sejr. Dermed var en plads i top fire sikret og en klar forbedring af slutplaceringen i 2021 i Bilbao på en 6. plads. Baskerlandet ventede i semifinalen og var, helt som forventet, en for stor opgave, men det er værd at bemærke at vi hele tiden kommer tættere på de store nationer. Alt imens Portugal sikrede sig mesterskabet på hjemmebane havde Danmark mulighed for at sikre sig en historisk bronzemedalje, og her var Tyskland nationen, der skulle nedkæmpes. To sikre sejre sluttede en fantastisk uge af for de danske herrer, der helt fortjent fik både pokal og medaljer med hjem.

Maria Rasmussen er også blevet nomineret til Arla Protein Spillerprisen:

læs om nomineringen her

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk