Strategisk byggepartnerskab

#

Af Peter Brandi – Pressefoto: Fra venstre – Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Henrik Klitgaard, Borgmester Morten Slotved, Partnerskabsdirektør hos Enemærke & Petersen Morten Enkebølle og Partner i Nøhr & Sigsgaard Berit Thorup.

Hørsholm Kommune har valgt at indgå i et strategisk byggepartnerskab. Det nye samarbejde har fået navnet HØST og består af et stærkt og erfarent team med entreprenør Enemærke & Petersen i spidsen.

Hørsholm Kommune står overfor at udvide kapaciteten på daginstitutionsområdet og ønsker at arbejde målrettet med det gode børneliv.  Sammen med bæredygtighed er det centrale temaer i det nye strategiske byggepartnerskab, som Hørsholm Kommune forventer at benytte til bygge- og renoveringsprojekter over de næste 4-6 år. 

Brugertilpasset og bæredygtigt byggeri
Borgmester Morten Slotved peger på, at der i strategiske partnerskaber ligger en oplagt mulighed for at optimere bygge- og brugerprocesser:
I Hørsholm Kommune ser vi mulighed for at samarbejde os til bedre, brugertilpasset og bæredygtigt byggeri. Vi vil via ”HØST” udvikle en samarbejdsmodel, der er tilpasset Hørsholms specifikke behov og samtidig styrker kommunen som arbejdsplads. Vi er ikke den største kommune, men vi er ambitiøse – og vi håber, at der er andre kommuner, der lader sig inspirere.”

Samarbejdet skal også inspirere lokalt
Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Henrik Klitgaard har fokus på samarbejdet med de lokale håndværksvirksomheder, og opfordrer både den nye strategiske partner og potentielle lokale underentreprenører til at gå åbent ind i et fremtidigt samarbejde og understreger: ”I Hørsholm ønsker vi at høste de veldokumenterede fordele, der kan opstå via gode samarbejdsrelationer. Vi forventer bl.a. større budgetsikkerhed, færre konflikter, hurtig eksekvering og høj kvalitet i udførelsen.”

I den forbindelse har partnerskabsdirektøren Morten Enkebølle fra Enemærke & Petersen et klart ønske: ”Vi vil rigtigt gerne have fat i lokale håndværksvirksomheder, der som underentreprenører ønsker at prøve at arbejde i et tillidsbaseret og åbent samarbejde. Det er en anderledes måde at arbejde på og kræver nogle gange lidt tilvænning, men det gode ved samarbejdsmodellen er, at alle vinder på den.” 

Fakta
Det strategiske byggepartnerskab HØST starter op i oktober 2023 med både en onboarding proces og konkrete projekter. Der skal bl.a. laves en helhedsplan for daginstitutionsområdet, der skal sikre sammenhæng på tværs. Derudover er der to nye daginstitutioner i støbeskeen samt transformation af en række ejendomme, så de bedre understøtter kommunens behov.

HØST står for Hørsholm Kommunes Strategiske Team og består af entreprenør Enemærke & Petersen, arkitekt Nøhr & Sigsgaard, ingeniør Dominia og landskabsarkitekterne Kragh & Berglund. Et team der kommer til at samarbejde tæt med kommunens bygherreorganisation.

Byggepartnerskabet bygger juridisk på en rammeaftale, hvor projekter kan igangsættes indenfor de næste 4 år. Der ligger efterhånden omfattende forskning, der belyser fordelene ved strategiske byggepartnerskaber.

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk