5-års jubilæum for ”Kaffe med Gilderne”

#

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Sct. Georgs Gilderne i Hørsholm har nu arrangeret ”Kaffe med Gilderne” på Sophielund i 5 år.

Konceptet er enkelt, alle beboere på Sophielund, deres familie, besøgende og andre interesserede borgere, bliver inviteret til kaffe, med hjemmelavede lagkage og æblekage. Disse lækkerier laver Gildebrødrene selv. Der var ca. 90 personer til søndagens “Kaffe med Gilderne”

Formanden for Social- og Seniorudvalget Thorkild Gruelund (UP) takkede og lykønskede både beboere og Sct. Georgs Gildet med jubilæet.

Der synges sange, og der er underholdning i går var det ”kære Birthe” der stod på programmet. Det er Berit Morell, der sammen med Allan Fromberg, fortæller om Birthe Kjær, og synger hendes sange.

”Vi holder det altid om søndagen, for i weekenderne er alle aktiviteter på Sophielund lukket ned, og så kan tiden godt falde lidt lang.” Sige Ella Andersen, der er Gildemester for Sct. Georgs Gildet i Rungsted, der er kommunens største Gilde. ”Kaffe med Gilderne” bliver holdt 4 gange om året.

Ella Andersen Gildemester for Sct. Georgs Gildet i Rungsted

De fleste kender sikkert Sct. Georgs Gilderne fra deres indsats overfor børn. Sct. Georgs Gilderne blev oprindelig sat i verden for at hjælpe spejdere, børn og unge. De drev børnehaver rundt om i landet, i de tider hvor der ikke var mange kommunale børnehaver.

Sidenhen har det offentlige overtaget pasning af børn, og det er jo dejligt, at det er gået sådan.

Gildebrødrene er klar til at servere kaffe og lagkage

Så for 5 år siden skiftede Sct. Georgs Gilderne i Hørsholm kurs, og hjælper nu en anden udsat gruppe; nemlig de ældre.

Berit Morell og Allan Fromberg med Kære Birthe

Som der står i indbydelsen til arrangementet: Sct. Georgs Gilderne er ”gamle spejdere”, og vi har som formål, at hjælpe såvel unge, som ældre til at have det sjovere.

Et lille udsnit af lagkager til 90 personer

Men Sct. Georgs Gilderne er andet end denne aktivitet, det er et solidt netværk for alle medlemmer (Gilde-brødre). Alle kan blive medlemmer af Sct. Georgs Gilderne og det er ikke længere et krav at man skal have været spejder.

Boller til 90 personer

Aktiviteten ”Kaffe med Gilderne” bliver støttet af §18 midler.

da_DKDansk