Trommen vil give mulighed for at “læse med ørerne”

#

Af Peter Brandi – Trommens foyer Foto: Peter Brandi©

Kulturhuset vil teste den nye app SubReader, som forbedrer biografoplevelsen for borgere, der har svært ved at læse underteksterne.

Problemer med at læse underteksterne på lærredet skal ikke forhindre dig i at få fuldt udbytte af filmene i din lokale biograf.

Derfor vil Kulturhus Trommens biograf teste den nye app SubReader, som hjælper personer med læsevanskeligheder med at få læst undertekster op, så de kan få en hyggelig og udbytterig biograftur på samme vilkår som alle andre.

Hvis forsøget går godt, kan ordningen med SubReader blive permanent.

Hvornår prøveperioden begynder, bliver offentliggjort på Trommens hjemmeside.

Tilgængelighed er vigtig

”En app som SubReader passer godt ind i vores fortsatte bestræbelser for at gøre den lokale biograf i Kulturhus Trommen tilgængelig for så mange borgere som muligt. SubReader er en enkel løsning, som i få trin åbner biografens verden af filmoplevelser for endnu flere borgere. Men først vil vi teste teknikken og lytte til brugernes erfaringer,” siger Peter Jønsson, leder af Kulturhus Trommen.

Hvad er det

SubReader er en app der for personer med læsevanskeligheder, kan hjælpe med at få læst undertekster op, så man kan være med til en hyggelig biograftur, på sammen vilkår som alle andre.

Hvordan fungerer det

Appen fungerer ved, at man skanner en QR-kode uden for biografsalen, så bliver telefonen forbundet med biografen. Så vil underteksterne på lærredet også blive læst højt gennem telefonen. Ved kun at benytte den ene øresnegl fra telefonens head set, kan man både høre lyden fra filmen og lyden fra oplæsningen. Uden at forstyrre andre biografgængere.

SubReader er danskudviklet

Alexander Jensen (t.v.) og Anders Bredgaard Thuesen begyndte som iværksættere allerede i folkeskolen. Nu har de to 20-årige udviklet en prisvindende app, der kan give ordblinde en større livskvalitet. Pr-foto.jpg

SupReader er udviklet af to unge iværksættere fra Horsens, Anders Bredgaard Thuesen og Alexander Gram. Ideen kom til dem, fordi Alexander Grams lillebror er ordblind. Det gav dem ønsket om at hjælpe ordblinde med at få oplæst undertekster på film i biografen, fra nettet og i skolerne.

Det er nu blevet til den prisvindende app SubReader. Det bekræfter tesen om, at de fleste gode opfindelser stammer fra opfinderens hverdag.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk