Tegnedrengene styrer fortsat Hørsholm

#

Af Glen Madsen (DF) kommunalbestyrelsesmedlem

Så skete det igen! At det var forholdet til nogle af borgmesterens kapitalstærke forbindelser, der skulle afgøre politikken i Hørsholm. Sammenholder man borgmesterens belejligt forskellige udtalelser, så er det i hvert fald umådelig svært, at se det på anden måde…

Da kommunalbestyrelsen d. 27. maj stemte lokalplanen for PH Park i høring var der flere skeptiske kommunalbestyrelsesmedlemmer, inklusiv mig selv, der havde store udfordringer med at stemme for, fordi vi ganske enkelt var bange for, at den lokalplan der forelå, i for lille udstrækning, stod til at ændre.

For mit vedkommende var det især følgende udtalelse fra borgmesteren, der gjorde, at jeg ændrede min stemme fra et nej til et ja. Borgmesteren sagde følgende: ”Den skal ikke i omudbud, hvis vi ønsker at flytte en etage bare det er indenfor samme byggefelt. Hvis vi ønsker at flytte en etage fra et af byggerierne over på et af de andre, så har vi lov til det, og der skal den ikke i omudbud. Og det kræver faktisk heller ikke bygherres accept. Det har vi ret til med det udbudsmateriale, vi har”.

Udtalelsen lader ingen tvivl tilbage! Det er kommunalbestyrelsens suveræne beslutning, hvordan byggeretsmeterne placeres indenfor hver af de 4 parceller i PH Park!

Det til trods så har især borgmesteren, men også resten af Konservative, Radikale og Socialdemokratiet den sidste måneds tid turneret med en synkroniseret fortælling om, at der ikke var mere at forhandle om.

Det kan selvfølgelig ikke være op til kommunalbestyrelsen det ene øjeblik og op til bygherrerne det næste. Og derfor er der reelt kun 2 muligheder…

Enten leverede borgmesteren en veksel uden underskrift, da han proklamerede at kommunalbestyrelsen kunne flytte rundt på etagerne uden bygherrernes accept? Eller også er der i dialogen med bygherrerne givet køb på kommunalbestyrelsens beslutningskraft? Begge dele er galt!

For selvfølgelig skal både kommunalbestyrelsen og borgerne kunne stole på, at det borgmesteren udtaler er sandt. Ligesom det selvfølgelig heller ikke skal være developere og kapitalstærke pengesugere, der svinger taktstokken!

Som borger i Hørsholm, må man gøre op med sig selv, om man fortsat vil støtte den uordentlighed, der hersker? Om man kan leve med at Hørsholm Mølle maler helt ad helvede til?

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk