Hørsholm 79ers tager sikker pokaltitel

#

Af Mads Olesen – Pokalmestrene fra Hørsholm 79ers – Foto: DBBF/Tom Andereasen Fotografi©

Værløse Blue Hawks’ eventyrrejse til pokalfinalen fik ikke den lykkelige afslutning, klubben og spillerne kunne have håbet på. Hørsholm 79ers var forhåndsfavoritter og med en tændt Gritt Ryder i spidsen skabte de en stort forspring i løbet af anden halvleg og endte med at vinde

Værløse to flere føringer i kampens første minutter og kæmpede forbilledligt i alle 40 minutter, men overmagten var for stærk. Værløse holdt en 9-12 føring tre minutter inde i kampen, efter syv point fra Juliana Okosun, men Hørsholms anfører Gritt Ryder gav ikke ved dørene denne eftermiddag.

Ryder scorede to tre’ere og et layup på 50 sekunder og så havde Hørsholm en føring, de aldrig siden gav fra sig. Ryder var her, der og alle vegne, både i angreb og forsvar, og endte næsten uundgåeligt med at blive kåret til pokalfighter, som kampens topscorer med 28 point, 8 rebounds, 6 assists og 6 stjålne bolde. Anføreren havde ellers siddet ude i midtugekampen onsdag med en skade i baglåret, men den mærkede hun ikke til i pokalfinalen.

Gritt Ryder, pokalfighter og topscorer, hvid. Blå Celine Schiffer – Foto: DBBF/Tom Andereasen Fotografi©

-Selv om man er slidt, så når bliver skudt i vejret og det er pokalfinale, så mærker man ikke kroppen, så det var fint, fortalte Ryder. Jeg er i det hele taget meget stolt af den måde, vi kommer ind til kampen i dag på. Vi giver igen fysisk fra start, selv om jeg synes Værløse starter rigtigt, rigtigt godt. Niveauet i hele kampen er rigtigt højt, selv om vi ender med at trække fra, og det viser bare, at det går rigtigt godt med dansk damebasket.

Værløse holdt kampen tæt gennem det meste af første halvleg, med et afbalanceret angreb, hvor der især var gode skudprocenter udefra og aggressivt forsvar. Midt i anden periode scorede Annemie Espensen to gange i træk og reducerede til 35-42 og det lignede en spændende kamp.

Det endte imidlertid med at være Værløses sidste scoringer i ikke bare første halvleg, men fire minutter ind i anden, og så slog Hørsholm det afgørende hul og kom foran 57-35. Herfra var der ikke spænding, men intensiteten var stadig høj. Selv med fem minutter igen og Hørsholm foran med urørlige 80-50, gav de unge Værløsespillere alt og formåede at hente ni point af Hørsholms føring, så kampen endte 84-63.

Værløsespillerne var forståeligt skuffede efter kampen:

Vi er megaskuffede, sagde anfører Annemie Espensen efter hun havde modtaget sølvmedaljerne. Ikke fordi vi regnede med at skulle ud og smadre Hørsholm, men vi ville gerne have givet dem kamp til stregen og det formåede vi ikke. Vi holder hovedet så højt, vi nu kan, og kæmper hele vejen. De får et run midt i kampen og så ender forskellen til slut også der og det er fint nok, men det er en skuffende følelse, når det nu er første gang, vi er i pokalfinalen.

Det er Hørsholms sjette pokalmesterskab i 12 forsøg, med første titel og finale i 1993 og den forrige i 2018.