Museum Nordsjælland og Museumsforeningen i Hørsholm

#

Kavalerboligerne og Laden set fra Slotshaven – Foto: Peter Brandi©

Blev ”Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn” til overs, da Hørsholm Egnsmuseum blev en del af Museum Nordsjælland?

Det spørgsmål har vi rettet til Peter Brandi der er formand for Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn, og som samtidig er næstformand i Museum Nordsjællands bestyrelse.

Peter Brandi – Foto: Lisbeth Melander©

”Faktisk forholder det sig sådan, at bestyrelserne for Egnsmuseet og Museumsforeningen, sammen med museumsforeningerne i Hillerød og Gribskov, var den drivende kraft bag etableringen af Museum Nordsjælland. ”

”Det skete på baggrund af et krav fra Kulturstyrelsen, om at der kun måtte være et arkæologisk museum i Nordsjælland. Det stillede de 3 museer i Hørsholm, Hillerød og Gribskov i et dilemma. Uden de arkæologiske afdelinger var museerne, hver for sig, for små til at fortsætte som statsanerkendte museer. Så museumsforeningerne og museerne i de 3 kommuner, besluttede sig for at gå sammen om et stort museum, under devisen ’mere museum for de samme penge’. Hvilket naturligvis skete i forståelse med de 3 kommuner, der fortsat er hjemkommuner for Museet.”

”Det medførte selvfølgelig, at Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn, ligesom de øvrige museumsforeninger, fik nye udfordringer.”

”Nu er opgaven blevet, at vi skal arbejde for, at Hørsholm og Omegn får sin andel af opmærksomhed i det nye store museum.”

Egnsmuseet til venstre og enden af Laden til højre – Foto: Peter Brandi©

”Derfor har vi som forening endnu mere brug for støtte fra borgerne i Hørsholm, så vi kan fastholde og udbygge både forskning og formidling af Hørsholms historie og dens betydning for hele landet.”

”Som en del af dette arbejde, er vi pt. ved at få ombygget udstillingen i Hørsholm, så den får et nyt udtryk, der viser vej hen mod det nye ”Oplysningstidsmuseum”, som Museum Nordsjælland arbejder hårdt for at få etableret i den gamle lade i det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum.”

Til slut siger Peter Brandi, ”vi har faktisk fået meget mere museum for pengene, og vi er meget tilfredse med den indsats, som medarbejderne og ledelsen af Museum Nordsjælland yder for museet i sin helhed, og planerne for Hørsholm i særdeleshed.”

Konklusionen må være, at der fortsat er god brug for Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn.

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk