Status på Corona i Hørsholm

#

Foto: Peter Brandi©

I en pressemeddelelse oplyser Hørsholm Kommune om status på kommunens initiativer til at begrænse udbredelsen af Corona-virussen.

Danskerne står over for store ændringer i deres hverdag, efter at regeringen onsdag har valgt at lukke store dele af den offentlige sektor ned for at begrænse udbredelsen af coronavirussen.

I Hørsholm Kommune følger vi situationen tæt og følger regeringens anbefalinger. Det er helt afgørende, at vi står sammen i denne situation og vi har ét fælles mål: vi skal hindre smittespredning. Vi opfordrer til at man følger med på coronasmitte.dk.

Desværre oplever Hørsholm kommune lige pt tekniske udfordringer på horsholm.dk, men vi knokler for at løse problemet. Vi anvender desuden kommunens facebookside til kommunikation.

På baggrund af statsministerens pressemøde onsdag aften 11. marts 2020, kl. 20.30 har Hørsholm Kommune igangsat en proces for håndtering af de mange budskaber om lukning af alle offentlige institutioner og hjemsendelse af offentlige medarbejdere, som statsministeren kom med.

  • Først og fremmest fortsætter de vigtigste funktioner i samfundet.
  • Skoler og dagtilbud lukker fra 16. marts

Statsministeren har meddelt, at alle landets skoler er lukket fra mandag 16. marts 2020 og to uger frem. Vi opfordrer alle forældre til at holde jeres børn hjemme allerede fra torsdag 12. marts 2020. Der vil være medarbejdere til stede på skolen til at tage imod de børn, der ikke har mulighed for at blive hjemme torsdag og fredag.

I løbet af torsdag vil de enkelte skoler afklare nødberedskab fra mandag 16. marts 2020 og to uger frem. Nødberedskabet er for børn op til og med 3. klasse, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor, eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder.

  • Musikskolen lukker fra og med torsdag d. 12. marts og alle aktiviteter aflyses to uger frem.
  • Kulturhus Trommen lukker fra og med torsdag d. 12. marts og alle arrangementer aflyses to uger frem
  • Idrætsparken lukker ned fra og med torsdag d. 12. marts og to uger frem.
  • Alle foreninger lukker ned fra og med torsdag d. 12. marts og to uger frem.
  • Plejecentrenes drift holdes i gang.

Alle funktioner vil fortsat blive varetaget. Behandling og pleje af vores syge, vores ældre og andre udsatte borgere er naturligvis en kerneopgave, som vi fortsat skal varetage. Ikke mindst i en situation som denne. Alle plejecentre opfordres 11. marts 2020 til med umiddelbar virkning at indføre skærpede restriktioner i forhold til besøg.

  • Hvis du skal i kontakt med kommunen kan du kun komme i telefonisk kontakt med os på hovednummeret 4849 0000. Mød ikke op fysisk!

Her fra Hørsholmnyheder.dk følger vi situationen i Hørsholm tæt, og vi kommer med opdateringer, så snart vi modtager dem.

Har du arrangementer eller aktiviteter i din forening eller virksomhed, som bliver ramt af aflysning eller udsættelse, eller andre relevante informationer, så skriv endelig til os på kontakt@hørsholm.dk, så vil vi videreformidle så hurtigt vi kan.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk