Hørsholm Kommune klar til at hjælpe erhvervslivet

#

Foto: Peter Brandi©

I en pressemeddelelse løfter Kommunen sløret for den hjælp, der nu ydes, samtidig opfordrer Borgmester Morten Slotved (C), kommunens borgere til også at yde en indsats for at holde hjulene i gang.

Fremskyndelse af betaling af regninger

Danmark er lukket ned, og corona-epidemien skaber desværre store udfordringer for erhvervslivet. Hørsholm Kommune er opmærksom på dette og sætter initiativer i gang, der skal være med til at holde hjulene i gang – så vidt, at det overhovedet er muligt. Regninger fra leverandører til kommunen betales f.eks. hurtigst muligt og den sædvanlige kreditfrist på 30 dage suspenderes.

Hørsholm Kommune har afventende regninger til private virksomheder på ca. 13 mio. kr. som nu betales så hurtigt som muligt, og Hørsholm Kommuner forventer, at virksomhederne har deres penge i løbet af denne uge.

Håndværker-arbejde fortsat i gang

Derudover vil Hørsholm Kommune opprioritere planlægning af kommende håndværkerarbejder på skoler og institutioner, så disse kan gennemføres hurtigere end planlagt.

For de borgere og virksomheder, som indsender byggetilladelser mv., tilstræber Hørsholm Kommune sig også på at udstede dem som kommunen plejer

Hovedrengøringen af institutioner klares også nu, hvor der ikke er elever og børn på skoler og daginstitutioner – en opgave, som klares af et privat rengøringsfirma.

Derudover vil planlagte entreprenør- og håndværkeropgaver på veje, grønne områder og på skoler og institutioner blive gennemført som planlagt. Planlagte udbud og anlægsarbejder udskydes heller ikke, men fortsætter. Hørsholm Kommunes sender f.eks. to udbud til virksomhederne disse omhandler renovering af vejtunneler.

Der arbejdes for at få åbnet genbrugspladserne for de erhvervsvirksomheder, der har behov for at komme af med affald, her arbejder Norfors på en løsning. Det fælleskommunale affaldsselskab Nordfors, der står for genbrugspladserne, arbejder på, at der bliver en løsning for erhvervsaffald inden for de næste par dage.

Vejledning på Erhvervsservicetelefonen

Hørsholm Kommune opfordrer også til at ringe på 4849 0000, hvis der er behov for hjælp med ekspeditioner vedr. kørekort, der har et erhvervsmæssigt sigte – kommunen står klar.

Derudover sidder kommunen også klar ved erhvervsservicetelefonen på 4849 3233 eller 2929 9401 og vil efter bedste evne hjælpe Hørsholm-virksomheder med at navigere i den neddroslede kommunale service. Spørgsmål om de statslige hjælpepakker mv. kan med fordel rettes til de relevante statslige myndigheder.

Borgmester Morten Slotved (C) opfordrer alle til at hjælpe til

Borgmester Morten Slotved (C) – Foto: Peter Brandi

”Det er en helt usædvanlig situation, og vi skal først og fremmest passe på vores helbred og på andres helbred og gøre alt for, at smitten ikke spredes, ” siger borgmester Morten Slotved. ”Dernæst skal vi hver især tænke over, hvordan vi kan være med til at holde hjulene i gang. Ingen ønsker, at samfundet går i stå. Hørsholm Kommune prøver at gøre sit. Men jeg vil også opfordre til, at man som privatperson overvejer, om man kan gøre noget for at støtte handels- og erhvervslivet lige nu. Kreativiteten bobler frem hos mange erhvervsdrivende som forsøger at holde skruen i vandet. Støt dem nu, så din yndlingsbutik, cafe eller yndlingshåndværker også er der, når Danmark igen åbner op.”

– Peter Brandi

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk