Hørsholm 79ers får tildelt Danmarksmesterskabet 2019-20

#

Af Mads Olesen – Pressefoto

Danmarks Basketball Forbund har bestemt, at der skal uddeles medaljer i sæsonen 2019-20 og dermed står Hørsholm 79ers med det danske mesterskab i basketball for kvinder. Turneringen i Dameligaen blev lukket midlertidigt ned i starten af marts og endeligt i denne uge. Tirsdag 17. marts besluttede DBBF’s bestyrelse så at uddele medaljer efter grundspillets slutstilling.

Det er med blandede følelser Hørsholm 79ers Basketball torsdag modtog beskeden fra Danmarks Basketball Forbund om at klubben er tildelt Danmarksmesterskabet for damer 2020. Det er en anerkendelse af en sæson med succes, der skaber stolthed i klubben, men også en sæson uden det normale højdepunkt.

Anfører Grit Ryder kan se tilbage på en vinter, der bød på pokalmesterskab i februar og et grundspil, som bød på lutter sejre indtil samme måned:

-Vi er selvfølgelig meget glade for at blive anerkendt for det store arbejde, vi har lagt i denne sæson, siger Ryder. Det er dog en ambivalent følelse at stå med, da man er gået glip af det mest spændende i en sæson, nemlig slutspillet.

Hørsholm 79ers var ubesejrede i Dameligaen indtil ugen før pokalfinalen, hvor BMS endeligt fik skovlen under Hørsholm. Holdet havde inden da udkæmpet en række drabelige opgør, hvoraf flere først var faldet ud til Hørsholms fordel efter ekstraperioder. Holdet sluttede på førstepladsen i grundspillet med 16 sejre og to nederlag, hvilket var det samme som BK Amager. De to hold var adskilt af de indbyrdes kampe, som Hørsholm vandt 2-1.

Træner Jesper Krone er glad for den anerkendelse, Danmarksmesterskabet giver, men ser på måden, DM-titlen bliver uddelt på, med blandede følelser:

Træner Jesper Krone – Pressefoto

-Det er en lidt utilfredsstillende afslutning på sæsonen, men desværre en nødvendighed for vores samfund, erkender Krone. At uddele medaljer er et vigtigt signal fra forbundets side, som understøtter vigtigheden i grundspillet. Men jeg vil tydeligt understrege, jeg havde håbet på, at vi ville have fået muligheden for at spille slutspillet.

Fra direktør Jesper Tullins side er der stolthed over medaljerne:

-Det er en mærkelig situation, men det er trods alt en anerkendelse af ikke bare arbejdet på banen, men også udenfor. Vi har en lang række frivillige, ansatte og ikke mindst sponsorer, som den her titel naturligvis hviler på, og vi synes, det giver et godt afsæt for at fortsætte arbejdet, også frem til næste sæson.

Dameligaen havde afviklet en enkelt runde kvartfinaler, da sæsonen 11. marts blev suspenderet. Kvartfinalerne skulle have været spillet bedst af tre kampe. Hørsholm 79ers som grundspilsvindere over indtil semifinalerne, som skulle være startet onsdag 25. marts.

Øvrige udtalelser:

Jesper Krone:

Nu skal vi se frem mod næste sæson, og vores forberedelser er allerede startet. Vi glæder os, og jeg er sikker på, at vi kan levere mindst ligeså mange gode oplevelser til vores fans i Hørsholmhallen som I denne sæson.

-Jeg vil gerne sige tak til alle vores fans og vores frivillige i klubben, for deres enorme store opgakning og støtte gennem hele sæsonen. Jeg vil også sige tak til mit “team” på bænken, og til ledelsen bag holdet. Og sidst men ikke mindst en stor tak til holdet. Et hold med en stærk moral, et godt humør og en vilje til at gøre hvad der skal til for holdets succes. Det bevidnede vores pokaltriumf tydeligt.

Gritt Ryder – Pressefoto

Gritt Ryder:

-Jeg er enormt stolt af hele spillertruppen, hvor vi hele året har haft en rigtig god balance mellem unge talenter og rutinerede kræfter. Dertil har dette år været helt fantastisk socialt, og det er dejligt at se hvordan det også har påvirket vores sportslige resultater. Jeg glæder mig til næste år, hvor vi helt sikkert skal gå efter at vinde The Double endnu en gang.

Fra Hørsholmnyheder.dk skal der lyde et stort og velfortjent tillykke!

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk