Kære gode bekendte fra Det Konservative Folkeparti!

#

Af Thorkild Gruelund Partiformand og medlem af Kommunalbestyrelsen for SocialKonservative – Foto: Peter Brandi©

Stop nu det klynkeri om udligningsreformen og Venstre!

Udligningsordningen har altid – set ud fra en Hørsholmborgers vinkel været uretfærdig og helt galt. Vores borgeres penge går til fortræffeligheder i det jyske. Det er fortvivlende.

Men er det egentligt Venstre i Hørsholms ansvar? Uden at nedgøre vennerne i det lokale Venstre, brillerer de jo ikke som de største pinger i den centrale ledelse.

Hvis Venstres deltagelse i forliget gav Hørsholm en rabat på bare tusinde kroner. Så er vi jo heldige, at Venstre var i forhandlingslokalet. Fremfor kun finansministeren med sine venner, Pernille Skipper, Morten Østergaard og Pia Olsen-Dyhr!! De vil ikke Hørsholm noget godt…….

Det, som er galt efter min opfattelse, med udligningsordningen, er, at den for menigmand er stort set umuligt at gennemskue.

Jeg opfatter, der er en stor risiko for, at modtagerkommunerne kan være lidt mere rundhåndede med skatteborgernes penge. For det er ikke egne skatteborgeres penge.

Værst af alt er det, hvis vi må nedprioritere eget serviceniveau til vores borgere på bekostning af udligningskroner til andre kommuner.

Vi må glæde os over, hvad vi får ud af udligningen. ”Slag på tasken!” 20 % af Hørsholm Kommunes indbyggere er 1. eller 2. generations indvandrere fra jyske modtagerkommuner.

Vores penge giver mulighed for – derovre, god skolegang, god uddannelse og ordentlig opdragelse. Og vi skal have mange flere af de gode mennesker hertil, når hele PH Park med flere bebyggelser skal fyldes.

Altid find det positive i en trist sag. 

Lad os sammen – hele kommunalbestyrelsen – erkende, skatten i Hørsholm skal stige lidt. Det er skidt! Men bedre end, at vi skaber en andenrangs kommune med dårlig ældrepleje, skolegang etc.

Som jeg husker det, har en klog mand engang sagt: Forholdet mellem Konservative og Venstre er som et had- kærlighedsforhold. Bare uden kærlighed.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk