Liberal Alliance forlader budgetforhandlingerne

#

Af Jakob Nybo medlem af Kommunalbestyrelsen (I) – Pressefoto

LA forlader budgetforhandlinger 2021-24 pga. ubalance i økonomien, overforbrug, ødselhed og skattestigninger

Liberal Alliance (LA) har i dag forladt budgetforhandlinger 2021-24 pga. ubalance i økonomien, overforbrug, ødselhed og skattestigninger.

LA havde ellers fremlagt et seriøst budget 2021-24 for Hørsholm Kommune hvor:

Kernevelfærden forbliver den samme eller forbedres og med råd til bla. øget personalenormering på botilbuddet Højmose Vænge og Solskin, øget biodiversitet i kommunen og genopbygning af Fugleøen i Dronningedammen.

Borgerne frihed og selvbestemmelse øges samtidig, og udskrivningsprocenten nedsættes med 0,1 % fra de nuværende 23,2 % til 23,1 %, hvilket giver et årligt provenutab på 7,5 mio. kr.

Dette lykkes ved at holde et stramt fokus på de kommunale kernevelfærds-ydelserne og droppe de selvopfundne opgaver, bureaukrati, ødselhed med følgende kommunalt overbrug.

I LAs budgetforslag opbygges samtidig den kommunale kasse i perioden med 127 mio.kr., så vi bevarer vores økonomiske frihed til f.eks. at investere i Sjælsmark Kaserne, bygge en ny tiltrængt dobbelt trægulvshal, udbygge Rungsted Havn og/ eller øget friheden ved større skattesænkninger i fremtiden.

Netto-effekten og merregningen til Hørsholm Kommune af den uretfærdige udligningsreform endte med at blive lidt mindre end frygtet. Men i et kommunale budget på 2,1 milliarder kroner bør det ikke vælte læsset og udløse skattestigninger. ‘Der er masser af penge i Hørsholm Kommune, men flertallet overforbruger og ødsler pengene bort’ mener LA.

Hvis budget 2021-2024 ender med skattestigninger og kommunal ødselhed, håber LA naturligvis på, at gaderne i Hørsholm fyldte, som de pt er det i Minsk, og borgerne kræver borgmesterens afgang!!

LA håber i det mindste på, at borgernes hukommelse rækker helt til den 16. november 2021, hvor der er kommunalvalg. Der skal kun flyttes ca. 2.250 stemmer og dermed 3 mandater for at Hørsholm får et tiltrængt systemskifte. LA er håbefulde !!’

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk