Engelsk variant af coronavirus findes nu også i Hørsholm

#

Foto: Peter Brandi©

Hørsholm Kommune meddeler, at man er blevet bekendt med at den engelske variant af coronavirus (cluster B.1.1.7.) nu også findes blandt Covid-19-smittede Hørsholm-borgere.

Den engelske virusvariant vurderes af Statens Serum Institut til at være mere smitsom end de allerede kendte virusvarianter. Hørsholm Kommune får ikke systematisk viden om cluster B.1.1.7’s udbredelse i kommunen, men den aktuelle viden får Hørsholms borgmester til understrege vigtigheden af, at borgerne fortsat følger retningslinjerne for at stoppe smittespredning.

Borgmester Morten Slotved (C) – Foto: Peter Brandi©

”Hørsholms borgere har lige siden pandemiens start bakket eksemplarisk op om retningslinjerne – det skal alle have tak for. Den engelske virusvariant er kommet tæt på, og vi står fortsat midt i vinteren, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi holder fast,” siger borgmester Morten Slotved og kommer med en opfordring til alle borgere. ”Jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at holde fast i alle de smitteforebyggende anbefalinger, for der er grund til at være ekstra omhyggelig i den kommende tid. Selvom smittetrykket ser bedre ud, skal vi forberede os på, at vi i februar vil opleve at kurven stiger igen.”

Skærpede retningslinjer
Selvom smittetrykket i Hørsholm og resten af Danmark er for nedadgående, forventer eksperter at det igen vil stige, når vi når februar måned. Af samme årsag skærper Sundhedsstyrelsen midlertidigt anbefalingerne for nære kontakter og udvider afstandskravene til 2 meter. De skærpede tiltag og restriktioner er foreløbigt forlænget til d. 7. februar 2021.

De skærpede tiltag er, at forsamlingsforbuddet er sænket til 5 personer, ligesom anbefalingerne til private hjem og sociale kontakter også er skærpet til 5 personer. Det anbefales generelt at se så få personer som muligt. Afstandsanbefalingen øges ud fra et forsigtighedsprincip fra 1 til mindst 2 meter. Arealkrav i dagligvarebutikker øges ligeledes.

Herudover er Sundhedsstyrelsens råd med håndhygiejne og hyppig rengøring, meget vigtig for at forebygge smitte.

Peter 

da_DKDansk