Basketball Dameligaen: Aabyhøj overtager tredjepladsen efter sejr over Hørsholm

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto – Foto: Markus Kluge©

Aabyhøj tog en sikker hjemmesejr over Hørsholm 79ers på 99-69, i en kamp, hvor hjemmeholdets skud sad, mens gæsternes gik ved siden af.

Kampen var tæt indtil midten af anden periode, hvor hjemmeholdet var foran 34-32. De sidste fire minutter af anden periode og de første minutter efter pausen vandt hjemmeholdet imidlertid 15-3, på scoringer fra seks forskellige spillere, blandt andet kampens topscorer Alberte Rimdal, der endte med 26 point. Denne sekvens afgjorde reelt kampen.

På en eftermiddag, hvor Hørsholms skud ikke sad, blev det svært for gæsterne at komme tilbage fra 49-35, selv om der blev forsøgt bravt. Anført af Elisabeth Brynaa kæmpede nordsjællænderne for det, men var ikke i stand til at omsætte fight til godt forsvarsspil:

-Vi får ikke sat rotationerne og hver gang, de går forbi os, får vi hjulpet for meget ind og så går det galt, sagde Brynaa efter kampen. De scorer næsten 100 point og det kan godt være, vi scorer 69, og der var bedre flow i angrebet, men vi kan ikke lade dem score så meget.

Det tætteste Hørsholm kom på efter de første minutter i tredje periode, var 53-42 efter en tre’er af Brynaa, men lige efter begik anfører Gritt Ryder sin fjerde fejl og måtte tage plads på bænken. Uden hende på banen måtte Hørsholm se hjemmeholdet langsomt genopbygge føringen til 61-47 efter tredje periode og 83-60 inden Ryder igen kom ind.

Sidst i kampen fik Bianca Braikia debut for Hørsholm i Dameligaen, efter skiftet fra BMS Herlev, og hun scorede to point i debuten, men måtte se hjemmeholdet tage sejren 99-69.

Begge hold er i aktion i pokalsemifinalerne tirsdag, hvor Aabyhøj spiller mod BMS Herlev, mens Hørsholm skal en tur til Amager.

Point: 99-69 (25-17, 22-18, 22-14, 30-20)

Topscorere:
Aabyhøj: Alberte Rimdal 26, Caroline Wich 17, Malene Lind 14
Hørsholm: Elisabeth Brynaa 16, Gritt Ryder 11, Marie Louise Blyme 11

da_DKDansk