Sådan er rækkefølgen for dem, der vaccineres mod Covid-19

#

Der er lige nu vaccinemangel i Danmark, men Sundhedsstyrelsen prioriterer vaccinedoser til de mennesker, som allerede har fået første stik af vaccinen.

I en pressemeddelelse meddeler Hørsholm Kommune at vaccinemanglen altså ikke har betydning for den tidligere udmeldte plan for de borgere, som er i gruppe 1 og 2 og som afventer at få deres andet stik.

Hvis du er i gruppe 1 og har fået dit første stik

Beboere på plejecentrene (gruppe 1) er sikret andet stik af vaccinen mod Covid-19. Borgere i plejebolig og beboere på plejecentrene i Hørsholm vil blive vaccineret for anden gang i weekenden d. 30.-31. januar 2021. Der vil desuden ske en opsamling på de beboere, der ikke blev vaccineret i første runde.

Hvis du er i gruppe 2 og har fået dit første stik

Borgere i gruppe 2, bestående af borgere over 65 år som får både praktisk hjælp og personlig pleje, og som fik deres første stik på Aktivitetscenter Sophielund d. 15. januar, er sikret andet stik af vaccinen mod Covid-19. Andet stik foregår samme sted, som første stik, og disse borgere vil blive ringet op af kommunen, når datoen er kendt.

Hvis du er i gruppe 2 og endnu ikke har fået dit første stik

Mange borgere i gruppe 2 har endnu ikke fået første stik. Dette skyldes primært, at der er mangel på vacciner og det derfor ikke er muligt at booke tider til vaccination i øjeblikket. Statens Serum Institut meddeler, at der forventes at komme ledige tider i midten af februar.

Hvis du er i gruppe 3

Hvis du er i gruppe 3, som består af borgere over 85 år, vil du få direkte besked, når det er din tur. Sundhedsstyrelsen melder, at rækkefølgen i den fastlagte prioriteringsrækkefølge for tilbud om vaccination overholdes.

Du kan se rækkefølgen her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Vaccinationskalender.

Om vaccinationsindsatsen

I Danmark er det Statens Serum Institut, der overvåger COVID-19-vaccinationsindsatsen. De COVID-19-vacciner, der er godkendt i Danmark, kræver to doser, før man er færdigvaccineret. Det er også Statens Serum Institut (SSI), der har ansvar for at sikre, at der indkøbes vacciner til de danske vaccinationsprogrammer og for distribution af de indkøbte vacciner til de steder, hvor vaccinerne skal gives. Det er staten og regionerne, der har ansvaret for vaccinationer. Kommunerne hjælper primært borgere i målgruppe 1 og 2, som ikke selv kan komme til vaccinationsstederne.

Her kan du læse mere

Hørsholm Kommunes hjemmeside: https://www.horsholm.dk/borger/sundhed-sygdom-og-sygesikring/vaccination-mod-covid-19

BorgerLab: horsholm.dk/corona

Statens Serum Institut:

https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/vaccinationsindsatsen-i-tal

da_DKDansk