Hørsholm fandt endelig nøglen til sejr

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto: Markus Kluge©

Hørsholm 79ers fandt endelig nøglen til at sejre i Dameligaen, og forvandlede sidste uges 36-points nederlag i Aabyhøj til en fem points sejr over samme klub i Hørsholmhallen, efter ekstraperiode. Hjemmeholdet fik produktion fra flere spillere og skuddene gik endelig i i sejren, der endte med at lyde på 92-87.

Sidst Hørsholm sejrede over en af konkurrenterne på de fire øverste pladser i Dameligaen var 4. november, da Amager blev sendt hjem fra Hørsholm med et 15-points nederlag. Siden da er det blevet til både tætte kampe og store nederlag til topholdene, det sidste i Aabyhøj sidste lørdag, hvor hjemmeholdet vandt 102-66.

Hørsholm havde vist gode takter i midt ugen, på trods af et pokalsemifinalenederlag til Amager og kom ud til lørdagens revancheopgør mod Aabyhøj med høj moral. Josephine Tullin, der endte kampen med 18 point, fik sat scoringen i gang med to tre-pointere og det så ud til at løsne op for Hørsholm. Holdet har skudt rigtigt dårligt de seneste mange kampe, men to træffere fra start, gav selvtillid og en føring på 6-2.

Aabyhøj tog en føring på 15-23, da Hørsholm smed nogle bolde væk mod gæsternes aggressive pres, men Hørsholms unge spillere tog ansvar og holdt hjemmeholdet inde i kampen. Alberte Frisch satte en tre’er og Ida LaCour Heebøl scorede syv point hen over slutningen af første og starten af anden periode.

Aabyhøj kunne gå til pause foran 38-48, efter flot spil fra Camilla Lind og Caroline Wich, men fra hjemmeholdets synspunkt var det vigtigt at Marie Louise Blyme fik gang i scoringen lige inden pausen. I første halvlegs sidste fem minutter scorede Blyme syv point, på to layups og en tre’er, og så var hun varmet op til en stor anden halvleg.

Efter pausen fortsatte Hørsholm med at skyde langt bedre end i de seneste kampe. Sandra Winkel, Blyme og Tullin ramte fra halvlegens start og så var Hørsholm pludselig kun nede med fite, 49-53.

Resten af anen halvleg formede sig som en Hørsholm-jagt på Aabyhøjs føring. Hørsholm trak tættere på, hvorefter Aabyhøj trak lidt fra igen. Med lige under fire minutter igen var gæsterne foran 73-80, men så løb de ind i tre minutters scoringstørke, der måske blev gjort værre af at angrebsesset Alberte Rimdal lå med is på den ene ankel efter et vrid.

Marie Louise Blyme sendte Hørsholm på 78-80 med et layup og en tre’er, hvor sidstnævnte sendte hende på 20 point for kampen, hvorefter Gritt Ryder udlignede med to straffekast og Tullin sendte Hørsholm i front med en tre’er til 83-80.

Aabyhøj tog en timeout med 26 sekunder igen og Hørsholmtræner Jesper Krone fik gjort klart, at gæsterne ikke skulle have en fri tre’er, men det var ikke desto mindre hvad Mathilde Marie Madsen fik med 18 sekunder igen. Hun udlignede og Hørsholm tog timeout.

Ud af timeouten satte Hørsholm et spil op, og brandvarme Josephine Tullin fik et frit forsøg bag tre-points linjen fra hjørnet, men hun kunne ikke sætte den sjette fra langdistancen og kampen gik i overtid.

I overtiden startede Anne Hee med at sende Hørsholm i front 85-83 med to straffekast, inden Malene Lind Pedersen udlignede på et skud. Herefter tog Hørsholm-anfører Gritt Ryder kontrol over kampen. Hun ramte et layup, hvor hun blev fejlet, og bonusstraffekastet blev også sat sikkert, med halvandet minut igen. Kort efter blev hun fejlet igen og sendte Hørsholm på 90-85 med endnu to sikre straffekast med 48 sekunder på uret.

Malene Lind reducerede til 87-90 med en fantastisk scoring med 29 sekunder igen. Den unge landsholdsspiller kæmpede på gulvet efter en rebound, men da hun ikke kunne komme af med bolden til en medspiller, sendte hun den siddende på gulvet mod kurven og scorede sikkert.

Hørsholm mistede bolden på næste angreb og Aabyhøj fik chancen for igen at udligne og sende kampen ud i endnu en overtid. Malene Lind endte med at få et skud på venstre side af banen, men Hørsholms Anne Hee blokerede skuddet og med 3,2 sekunder igen kunne Grit Ryder sætte sit 21. og 2. point og dermed sikre sejren med cifrene 92-87.

Med sejren haler Hørsholm ind på Aabyhøj og topholdene. Hørsholm har 10 point for ti kampe, mens Aaby har 12, dog med to kampe mere. Øverst er Amager og BMS Herlev med 16 point for henholdsvis 10 og 11 kampe.

Marie Louise Blyme, 20 point, 4/9 tre’ere, 8 rebounds

-Vi dækker solidt forsvar og så begynder vi at ramme. Når først vi har ramte de første par skud, så tror vi på os selv, og så kan vi blive ved at tage de gode skud.

-Det er dejligt med en sejr og det er så fedt, at vi ikke går ned, når vi er bagud med 10 og 12 point, her, hvor vi er inde i en periode, hvor vi har tabt nogle kampe. Vi bliver ved og vi giver den gas.

Jesper Krone, træner

-Det er en god fornemmelse. Vi spiller lidt i dere tempo i første halvleg, men hænger på, fordi vi rammer nogle skud og egentlig spiller godt. Forsvarsmæssigt lukker vi 48 ind ved pausen og det er ikke godt nok, men det får vi justeret. Det, jeg rigtigt godt kan lide ved kampen i dag, er at vi fortsætter med at spille på en fri måde, hvor vi får taget de rigtige skud, får svunget bolden rundt, og så bliver vi ved.

Fakta

Hørsholm-Aabyhøj: 92-85 (19-23, 19-25, 21-20, 24-15, (9-4))
Topscorere:
Hørsholm: Gritt Ryder 22, Marie Louise Blyme 20, Josephine Tullin 18
Aabyhøj: Malene Lind Pedersen 23, Julie Høier 14, Alberte Rimdal 12

da_DKDansk