Sådan er rækkefølgen for vaccinationer

#

Hørsholm Kommune oplyser følgende i en statusmeddelelse i dag 5. februar: Der er stadig ikke de ønskede mængder vaccine i Danmark, så det er Sundhedsstyrelsens mål, at få færdigvaccineret de mest sårbare borgere først. Dette har regioner og kommuner arbejdet målrettet efter – det gælder også Hørsholm Kommune

Her er en rækkefølgen

Hvis du er i gruppe 1: Beboere i plejebolig og -centre
Beboere på plejecentrene i Hørsholm blev vaccineret for anden gang i weekenden d. 30.-31. januar 2021. Der vil desuden ske en opsamling på de beboere, der ikke er færdigvaccinerede endnu.

Hvis du er i gruppe 2 og har fået din 1. vaccine: Borgere over 65 år som får både praktisk hjælp og personlig pleje
Borgere i gruppe 2, som ikke selv har mulighed for at transportere sig til et vaccinationscenter får 2. vaccine mod Covid-19 lørdag den 6. februar. Andet stik foregår lokalt, som det også skete for første stik. Alle borgere er blevet kontaktet af kommunen.

Hvis du er i gruppe 2 og endnu ikke har fået din 1. vaccine: Borgere over 65 år som får både praktisk hjælp og personlig pleje
Mange borgere i gruppe 2 har endnu ikke fået 1. vaccine. Det skyldes primært, at der er mangel på vacciner og det derfor ikke er muligt at booke tider til vaccination i øjeblikket. Region Hovedstaden forventer, at der kommer ledige tider fra slutningen af uge 6.

Hvis du er i gruppe 3: Borgere over 85 år
Fredag den 5. februar modtager Region Hovedstaden et begrænset antal vaccinationsdoser, som er reserveret til regionens allerældste borgere. Det vil i praksis sige, at Region Hovedstaden begynder med at vaccinere borgere, der er 93 år og ældre fra gruppe 3 nu. For Hørsholms borgere på 93 år og ældre sker dette den 8. og 9. februar.

Hørsholm Kommune har kontaktet de borgere, som kommunen i forvejen har kontakt med for at vurdere behovet for hjælp til transport.

Hvis du er i gruppe 3 og er fra 85-92 år, vil du få direkte besked, når det er din tur.

Du kan se rækkefølgen her:
https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Vaccinationskalender

Om vaccinationsindsatsen
I Danmark er det Statens Serum Institut, der overvåger COVID-19-vaccinationsindsatsen. De COVID-19-vacciner, der er godkendt i Danmark, kræver to doser, før man er færdigvaccineret. Det er også Statens Serum Institut (SSI), der har ansvar for at sikre, at der indkøbes vacciner til de danske vaccinationsprogrammer og for distribution af de indkøbte vacciner til de steder, hvor vaccinerne skal gives. Det er staten og regionerne, der har ansvaret for vaccinationer. Kommunerne hjælper primært borgere i målgruppe 1 og 2, som ikke selv kan komme til vaccinationsstederne.

Peter

da_DKDansk