Nye lokalplaner sikrer gennemsigtighed og tryghed

#

Af Charlotte Kirchheiner, Bent Fabricius og Jan Klit – Foto: Peter Brandi©

I Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) arbejder vi for at sikre, at Hørsholm også i fremtiden vil være et sted, hvor nye borgere trygt kan flytte til og hvor de borgere, der allerede bor her, har lyst til at blive.

Dette arbejde udmønter sig blandt andet i en fornyelse og modernisering af lokalplanerne, og i går aftes blev de første lokalplaner (LP 172, 173 og 176) behandlet vedrørende dele af Rungsted og Folehave-kvarteret, og flere vil følge efter.

”Der har længe været behov for en modernisering af rammer og regler for planudviklingen i lokalområderne, og det har været afgørende for vores arbejde, at vi samtidig kan gøre vilkårene så enkle og forståelige som muligt for alle” siger Jan Klit, der er formand for MPU.

De store forandringer i de nye lokalplaner knytter sig blandt andet til, at reglerne for arealoverførsel strammes, at kravet til grundstørrelsen til tofamiliehuse øges kraftigt, og at bebyggelsesprocenten sættes ned til 25 %. Dette gøres alt sammen for at sikre, at Hørsholm stadig kan være Nordsjællands grønne have by – men vigtigst af alt for at sikre tryghed og tillid.

I forbindelse med forhandlingerne, er der sket så omfattende ændringer af administrationens første udspil, at der nu ifølge reglerne, skal gennemføres en ny høringsrunde, som vi har sat til 4 uger.

Det betyder, at de nye regler og rammer ikke er endelige endnu, men med positive tilkendegivelser om opbakning hertil fra Socialdemokraterne, De Radikale, Liberal Alliance, og Annette Wiencken (uden for partierne) forventes de nye lokalplaner sammen med den konservative gruppe at blive vedtaget i løbet af foråret.

De partier, der ikke har ønsket at bakke op om de nye lokalplaner, har ønsket yderligere restriktioner og begrænsninger.

”Vi har kæmpet for et endnu bredere flertal fordi vi mener, at den her aftale er til gavn for alle Hørsholmborgere. Vi mener, at flere af de afgørende gamle servitutter er skrevet ind i plan-grundlaget, og derfor i nogen grad sikrer borgerne endnu bedre end før. Det er umuligt at gøre alle tilfredse, men der skal ikke herske tvivl om, at vi har kæmpet” siger Jan Klit afsluttende.

da_DKDansk