Foto: Kim Matthai Leland©
Som et led i Bo Trygt-samarbejdet er der foretaget en spørgeskemaundersøgelse via e-boks, som giver indblik i lokale forhold i Hørsholm ift. indbrudsforebyggelse og tryghed hos husejere.
Knap 1500 Hørsholmborgere har deltaget i undersøgelsen, og resultaterne viser blandt andet at husejere i Hørsholm gør meget for at forebygge indbrud, og samtidig er mange motiverede for at gøre endnu mere.
FAKTA:
36 % vil gerne forebygge mere vs. 20% på national plan
42 % er med i nabohjælp vs. 30 % nationalt
66 % lader lyset være tændt vs. 54 % nationalt
55% har alarmer vs. 32 % på national plan
(Kilde: Spørgeskemaundersøgelse foretaget af Det Kriminalpræventive Råd)
Stor utryghed for indbrud
I undersøgelsen tegner der sig også et billede af, at Hørsholmborgere er mere bekymrede og utrygge ift. at få indbrud end resten af landet. Desuden har Hørsholm i 2020 haft dobbelt så mange indbrud som på landsplan. I undersøgelsen bliver borgerne spurgt ind til om der er særlige områder i Hørsholm Kommune, hvor de føler sig utrygge. Her svarer 45% Kokkedal st. og mange nævner også banestier/mørke stier. Dog føler borgerne sig generelt trygge ved at ved at gå alene i det område, de bor i, efter mørkets frembrud.
FAKTA:
21,6% er for tiden noget/meget utryg for at få indbrud vs. 6% nationalt
36,6% føler sig meget tryg og 47,8% føler sig ret trygge ved at gå alene i det område, de bor i, efter mørkets frembrud.
50% flere indbrud end gennemsnittet i 2020
(Kilde: Spørgeskemaundersøgelse foretaget af Det Kriminalpræventive Råd)
Gør dit kvarter mindre attraktivt for indbrudstyven
Selvom der er et højt sikringsniveau i Hørsholm, så kan der stadig gøres meget mere. Det har stor betydning at optimere områderne omkring boligen og sikre boligen med forskellige tiltag.
Hørsholm Kommune tilbyder i samarbejde med Nordsjællands politi tryghedsvandringer, som er en gåtur rundt i boligområdet, hvor politiet, en relevant fagperson og Bo Trygts projektleder deltager. Her observerer vi jeres område og finder i fællesskab løsninger på konkrete problemstillinger. Det er også muligt at få en Bo Trygt Forebyggelsesekspert ud til oplæg for fx grundejerforeningen eller lignende.
Det er vigtigt at kigge på helheden ift. indbrudsforebyggelse, som Jeanette Standly Mikkelsen, Forebyggelsesekspert fra Bo Trygt understreger: ”Det er summen af det hele, som gør en forskel. Installering af alarmer, som mange har i Hørsholm, kan ikke gøre det alene. Skalsikring på huset er en nødvendighed, hvis vi skal gøre det så svært for indbrudstyven som muligt at bryde ind. Derudover tænker mange ikke på hvor meget området omkring ens bolig betyder. Indbrudstyvene vil ikke opdages og derfor betyder det noget at holde hækken nede, tænke over udendørs belysning og bruge nabohjælp”.
FAKTA:
25% har indendørs sensorstyret lys vs. 26% nationalt
16% har klippet hækken vs. 19 % nationalt
(Kilde: Spørgeskemaundersøgelse foretaget af Det Kriminalpræventive Råd)
Book en gratis tryghedsvandring eller oplæg
Hvis du har lyst til at få en tryghedsvandring i dit kvarter eller få en Bo Trygt Forebyggelsesekspert ud til et oplæg, så kontakt projektleder Siri Astrup på sia@horsholm.dk
Om undersøgelsen
Hørsholm Kommune udsendte et brev via e-Boks med link til spørgeskemaundersøgelsen til 6.000 tilfældigt udvalgte, som er over 25 år og husejere. Dette gav 1.498 komplette besvarelser. Undersøgelsen vil blive gentaget årligt for at kunne følge udviklingen over tid. Derudover er der lavet en tilsvarende national undersøgelse, så det er muligt at sammenholde lokale tal med nationale tal for samme målgruppe.
Læs mere her: Bo Trygt!: Bo trygt!: Se, hvordan du kan sikre dit hus mod indbrud
Peter