Vi skal passe på hinandens børn, når det gælder en god alkoholkultur

#

Af Dickte Noël Toft, Kandidat til KV21 for SocialdemokratietPrivatfoto

Vores unge er modige i dag. De kan og vil mange ting. Vi bor i en kommune, hvor de fleste af vores unge er godt stillet med ressourcestærke familier og lever en forholdsvis tryg tilværelse. 

Når det kommer til deres alkoholvaner starter nogle desværre tidligt samtidig med, at de i nogle supermarkeder kan købe alkohol selvom de ikke er fyldt 18 år. I mine drenges 8.klasse har SSP-konsulenten just afholdt forældremøde om unge og alkohol.

Jeg mener det er for sent at tage den snak da nogle debuterer tidligere. Jeg mener vi skal tage snakken allerede i slutningen af 6.kl, så vi kan få nogle fornuftige samtaler forældrene imellem, men også med vores børn og derved forhåbentligt udskyde deres alkoholdebut.

Vi forældre har et fælles ansvar for at sikre vores børn ikke allerede i 7. klasse får deres første alkoholrus og hjælpe dem til at modstå et evt. gruppepres.

Som kandidat og skolebestyrelsesformand vil jeg arbejde for, at vi får SSP hurtigere på banen til forældremøderne, og få skabt nogle fælles retningslinjer skolerne imellem, som kan danne grobund for en god alkoholpolitik for vores unge.

da_DKDansk