Fældede træer giver plads til nyt liv

#

Mikkelborg Skov – Foto: Hørsholm Kommune

Hørsholm kommune gennemfører i øjeblikket et skovningsprojekt i Mikkelborg Skov. Skoven er kommunalt ejet og ligger på den vestlige side af Rungsted Strandvej. Gæster i skoven kan synes det ser voldsomt ud, men det er for at give en bedre skov og til glæde for biodiversiteten.

Mikkelborg Skov

Konkret rydder Hørsholm Kommune ud i den tætte opvækst af Ahorn, som i dag præger skoven. Det skaber lys og vækstmuligheder for træer af andre arter. I Løbet af 2022 vil der blive plantet en flere nye træer, bl.a. skovfyr og eg, som samlet sikrer en større variation af træarter og aldersfordeling på træerne.

Som en del af projektet bliver også efterladt halve træer og stammer og grene, som får lov til at stå og rådne, til glæde for insekter og biller.

”Naturen er i krise, og der mangler levesteder for en lang række planter, dyr og svampe i vores skove. Skovningen kan se voldsom ud, men en sund skov består af både gamle og unge træer og har en varieret artsrigdom, både af planter og dyr” siger Brian Nørgaard Christensen, projektmedarbejder i Hørsholm Kommunes Biodiversitetsteam.

da_DKDansk