Fritidshuset i Rungsted er solgt

#

Fritidshuset – Foto: Peter Brandi©

Fritidshuset ved Rungsted Kyst Station er solgt og den nye ejer ønsker at renovere bygningen og åbne den for offentligheden i form af bl.a. sundhedshus.

Hørsholms Kommunalbestyrelse besluttede på mødet den 20. december at udpege Mengel Ejendomme som vinder af udbuddet vedr. salget af Fritidshuset ved Rungsted Kyst Station. Parterne har underskrevet købsaftale og har hermed en aftale om at renovere det tidligere Fritidshus til et moderne sundhedshus med stor respekt for de historiske rammer og med åbenhed for offentligheden.

Borgmesteren underskriver aftalen, stående ses kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon

Mengel Ejendomme ønsker med købet at skabe et sundhedshus med en bred vifte af tilbud indenfor velvære- og sundhed. Mengel Ejendomme har i deres tilbud understreget, at en renovering sker med respekt for stedets kulturhistorie og ønsker, at bygningen skal åbne sig op ud mod Stationspladsen og bidrage til at være en del af et kulturhistorisk, levende og karakterfuldt byrum.

Den store røde bygning fra 1924 ved Rungsted Kyst Station, kendt som Fritidshuset, skal fortsat være med til at sørge for liv og åbenhed på Stationspladsen, og skal også i sin fremtidige form understrege områdets historiske vingesus samt den eksisterende grønne karakter.

Hørsholm Kommune har ønsket en køber, som kan være med til at sikre, at bygningen bevares i sit arkitektoniske formsprog og samtidig understøtter et levende og historisk velbevaret grønt område – helt i overensstemmelse med den helhedsplan, som Hørsholm Kommune har udarbejdet. Udviklingsarbejdet vil foregå i et tæt samarbejde mellem parterne og et udkast til ny lokalplan for området forventes at foreligge medio 2022.

Peter

da_DKDansk