Derfor er jeg imod lukkeugerne

#

Af Louise Zabel (F), næstformand i Børn og skoleudvalget – Privatfoto

Nu er jeg først for nyligt stemt ind i Kommunalbestyrelsen og blevet næstformand for Børn- og skoleudvalget, så jeg vil ikke stå på mål for den kluntede proces, der har været sidste år i forhold til lukkeuger. Men jeg vil gerne kæmpe fremadrettet for et bedre service- og kvalitetsniveau, når det gælder vores daginstitutioner. 

At holde fast lukket bestemte uger om året fungerer ikke for de familier, hvor forældrene har jobs, der skal passes, mens vi andre holder ferier. De tager en en tørn for at holde samfundet kørende, og det skal ikke gå ud over deres børn, der må i “nødpasning”. Nix! 

Jeg mener åbningstiderne skal tilpasses behovet, og hvis der for eksempel i en stor institution er 8 familier, der har brug for pasning, skal de have ret til det i de vante rammer og med voksne, de kender (selvfølgelig tilpasset antallet af børn). Hvis institutionerne i hverdagen er presset af dårlige normeringer og sygdom, skal vi gøre noget ved det. Og hvis nogen børn aldrig holder ferie, er det et socialt problem, vi skal gøre noget ved. Men det fixer lukkeugerne altså ikke. 

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk