Flere ukrainere i arbejde – Hørsholm er i top

#

Af Peter Brandi – Henrik Klitgård medlem af Kommunal­bestyrelsen (R) og formand for Erhvervs- og Beskæftigelses­udvalget – Pressefoto

Ifølge nb-kommune.dk er omtrent 8.900 af de nytilkomne ukrainere kommet i arbejde i Danmark siden Ruslands invasion af Ukraine. Det svarer til 66 procent af den gruppe, der er kommet til landet og er blevet vurderet jobparate.

I Hørsholm er andelen i job hele 76 pct., hvilket er det højeste i Nordsjælland og i top fem på hele Sjælland.

Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), som DA har analyseret.

Iflg. nb-kommune.dk viser DA’s analyse også, at tallene løbende er steget. Fx steg andelen af beskæftigede ukrainere med fem procentpoint fra marts til april i år.

“Det en rigtigt flot, at tre ud af fire jobparate, fordrevne ukrainere er kommet i job. Det viser, at når vores dygtige medarbejdere i jobcenteret tror på borgerne, og vi sætter hurtigt ind med en håndholdt indsats, og vores virksomheder så også står klar til at tage et socialt ansvar i samarbejde med kommunen, så virker det”, udtaler Henrik Klitgaard, medlem af Kommunal­bestyrelsen (R) og formand for Erhvervs- og Beskæftigelses­udvalget.

da_DKDansk